Kohe hakati kenale prouale muidugi ka asendajat otsima, aga no jumaluke, mis asendajad need olid! Naljanumbrid! Tuleb näiteks Mart Helme kavalalt naeratades, enesel käes mingi vormitu jurakas – pruun jõupaber on hooletult palliks kortsutatud ja sellele siis rätik ümber seotud, justkui oleks tegemist naisterahvaga.

„Ole lahke, uus IT-minister,” kõneleb Helme, aga Jüri Ratas raputab pead.

„See pole ju inimene, see on nukk!”

Helme mühatab pahaselt ja lahkub, aga on peagi uuesti tagasi.

„Aga palun! See peaks ometi ministriks sobima! Imetle, Jüri-poiss, isegi vurrud on teisel!”

„See on ju lõpnud kass!” karjatab Jüri kohkunult. „Kole! Ja miks tal öösärk seljas on?”

„Aga palun! See peaks ometi ministriks sobima! Imetle, Jüri-poiss, isegi vurrud on teisel!” „See on ju lõpnud kass!” karjatab Jüri kohkunult. „Kole! Ja miks tal öösärk seljas on?”

„See on kleit!” vaidleb siseminister. „Mis sellest, et kass, peaasi, et tark! Ja pole ta lõpnud midagi, väsinud ainult. Oota, lase puhkab pisut, küll siis kukub kamaaruskat tantsima ja viskab hundiratast kah veel!”

„Vii see hirmus loom ometi minema!” palub Jüri jumalakeeli ja Mart Helme lahkubki porisedes, kuid mitte kauaks – vaevalt poole tunni pärast pressib ta end uuesti tuppa ja esitleb järgmist ministrikandidaati.

„Soh! See on esimene klass! Paremat ministrit ei leia isegi seitsme maa ja mere tagant! Öeldagu veel, et EKRE pink on lühike.”

„Mis minister see on, see on padi!” hüüab Jüri ahastavalt. Ja nii see tõesti on, ainult et keegi on padjale vildikaga silmad, nina ja naerusuu peale joonistanud. Helme kaob puhisedes ja virutab ukse enese järel pauguga kinni.

Siis saabub vana Raivo Aeg, istub, pühib laubalt higi, kõneleb hingeldades:

„Küll on rist! Oli mul ilus prokurörike, sõstrasilmne Perlingu proua, aga näed, neile seal ei kõlvanud! Ega’s midagi, otsisin edasi, pakkusin kõiksugu uhkeid emandaid ja naksakaid preilisid, aga üks oli liiga paks, teine liiga peenike, üks liiga pikk, teine liiga lühike. Ei kõlvanud blondid, ei kõlvanud brünetid, ei kõlvanud punapead. Küsin siis otse: öelge, mida te tahate! Minu mõistus enam ei võta! Kummarduvad ligemale, sosistavad: äkki tood mõne mehe? Kas sa kujutad ette? Kust ma neile selle mehe võtan? Minul ei ole selliseid telefoninumbreid. Küll on raske olla koalitsioonis inimestega, kes mõtlevad ööd ja päevad ainult homoseksist!”

Jüri punastab, noogutab. Ega see kerge ei ole. Aga samas – külmad on tulekul, kuhu sa vastu talve enam...