Täna on veel kristliku religiooni tähtsaima sündmuse, Kristuse ülestõusmise teine püha. Meil tähistatakse küll rohkem Jeesuse sünnipäeva, jõule.

T: Täpselt sada aastat tagasi lahkus ehitud hiigellaev Titanic teele üle ookeani Inglismaalt Ameerikasse. ETV näitas, milliseid hõrgutisi pakuti viimasel õhtusöögil. See meenutas vana kommet, kus pühade puhul kaeti sugulaste haudadel söögilaud ja meenutati kadunukesi hea sõnaga. Olgu neil seal ookeani põhjas vesi kerge!

ETV saates „Vabariigi kodanikud” oli huvitav mõttevahetus Pussy Rioti esinemisest Moskvas Lunastaja katedraalis. Arvan, et esinejad oleksid pidanud piirduma Vene riigi ja õigeusu kiriku omavaheliste, ajaloos tihedalt läbipõimunud suhete analüüsimisega. Siis oleks olnud arusaadavam, miks valiti riigi poliitika vastu võitlemiseks kirik kui Venemaa jaoks kõige suurema saali lava.

K: „Pealtnägija” saates oli huvitav lõik Tiit Madissoni ja ta naise elust Hispaania lõunarannikul, kus nad on elamiskõlblikuks sättinud mahajäetud maja ja elavad sellest, mida Jumal annab! Elekter ja vesi puudub, aga puudub ka üür! Taamal paistab Vahemeri, see Rooma riigi sisemeri, ja süüa saab supermarketist väljapraagitud toitu. Tiit on igavene mässaja ja raske on mõistatada, milline Eesti tema meele järele peaks olema. Võib olla selline, nagu tema tahab, ainult sellist riiki pole kunagi maa peal olnud.
Mart Juur tutvustas ETV-s

oma uut raamatut „101 Eesti kuulsust”. Hea, et avaldasin oma „101 eksliibrist” juba 1999. aastal, ning see on nüüd tahtmatult kõigi „101” sarja raamatute ema!

N: Postimehe abiga avanes laval eesriie ja nähtavale tuli PBK (Pervõi Baltiiski Kanal) ning kaks lehekülge teksti ja fotosid. Hea näide, kuidas meediaimpeerium Baltic Media Alliance on kokku pununud Tallinna, Riia ja Moskva, ning tegemist pole ainult äri, vaid see PBK on Eesti ja Läti omariikluse suhtes isegi vaenulik. Tuleb välja, et Eestis ja Lätis on PBK Tallinna ja Riia linnapeade selja taga. Selles uuriva ajakirjanduse heas näites on veel palju põnevaid fakte ja kes tunneb huvi poliitika salasoppide vastu, see naudib laval toimuvat.

Õhtustes TV-uudistes oli veel kapo aastaraamatu tähelepanu juhtimine Tallinna abilinnapea M. Kõlvarti liigsele aktiivsusele, et säilitada Eestis venekeelne haridus ja et see hästi haakub V. Putini Vene kaasmaalaste poliitikaga.

R: Tänases Sirbis on pikk ja põhjalik intervjuu mitme kunstniku ja kuraatoriga veel viimast nädalat avatud kevadnäituse üle. Arvan, siit rõdult vaadates, et õige on säilitada mõistlik ja kunsti järjepidevust arvestav suhe erinevate kunstiga tegelevate põlvkondade vahel. Kevadnäitus on hea ülevaade meie kunstist.