Intellektuaalse, targa näitlejanna kuulsus saadab Kersti Kreismanni algusest peale. Õppinud ülikoolis aastakese eesti filoloogiat, töötanud kirjastuses. Käinud Panso-koolis ühel kursusel, kuulunud hiljemgi Juhan Viidingu vaimsesse sfääri. Kirjutanud alla 40-ne kirjale.

Kreismann on väheseid näitlejaid, keda näeb teatris kolleegide etendusi vaatamas, näitusel ja kontserdil.

Lavastajad teavad, et Kreismanni peale võib kindel olla. Kreismannile on jagunud haruldast näitlejannatarkust sobimaks kõige erinevamate lavastajate paati. Nende vahele ära uppumata. Ühegi lavastaja "ihunäitleja" templit otsa ette saamata. Liiga tark olemata, sest liiga isemõtlevaid näitlejannasid lavastajad pelgavad.

Mõne aasta teatris olnud Kerstit portreteeris Jaak Allik kui näitlejannat, kes

ootab oma printsi-lavastajat. Tänaseks on Kreismannil näitlejannadest välja panna ilmselt kõige täielikum nimekiri eesti lavastajatest. Vastandpaarideni välja. Loetlegem: Panso ja Kromanov, Mikiver, Viiding ja Unt, Raid ja Karusoo, ka Hermaküla... Vana Ilmar Tammur võttis Kreismanni oma Vilde-telelavastuse peaossa, Toomas Kirss "Salmonitesse".

Kreismanni debüüdiks Draamateatris oli Kadri roll toonases eesti teatris julgelt seksuaalses Enn Vetemaa "Õhtusöögis viiele". Edasi tulid aga eeterlikult õrnad klassikarollid Irina, Liisa, Ophelia, kolm korda Tiinat... Uusi toone avalikustas Kreismanni näitlejapales telelavastus "Truu naine". Constance avas Kreismanni nimeväärilises saksa jaheduses suurilmlikumat ja naiselikumat espriid.

Kõivu "Tagasitulekus isa juurde" oli laval Kreismanni mängida Ema roll, kes osutub poja jaoks liiga naiseks. Kreismann oli rohkem ema kui naine. Nüüd "Stseenides ühest abielust" näitas Kreismann, et võib laval olla ka väikekodanlane. "Leekrüüpe" Lotte tõestas, et Kreismannile on konti mööda ka komöödiakarakterid.

Aino Talvi pärandas Liina Reimannilt saadud sõrmuse omakorda Ita Everile. Kui Baskin lavastas "Mehe, naise ja kontserdi", pani ta Everi rolli Kreismanni.

Kersti Kreismann 53

Sündinud: 25.01.1947 Pärnumaal

Lõpetanud: Kilingi-Nõmme keskkooli; Panso-kooli V lennu (1972)

Karjäär: aastast 1972 Draamateatri näitleja

Rolle: Kadri ("Õhtusöök viiele" 1972), Tiina ("Inimene ja inimene" 1972; "Armastus ja surm" 1984; "Liigvesi" 1986), Irina ("Kolm õde" 1973), Liisa ("Päikese lapsed" 1976), Ophelia ("Hamlet" 1978), Liisa ("Jõulud Vigalas" 1980) Lavinia ("Elektra saatus on lein" 1981), Constance ("Truu naine" 1982), Juudit (1983), Ema ("Tagasitulek isa juurde", 1983), Lotte Schoen ("Leekrüübe" 1995), Marianne ("Stseenid ühest abielust" 1997)