Selline lahendus ohustab Euroopa ühtsust, eriti aga Venemaa-vastaseid sanktsioone. Tundub, et ühe langenud impeeriumi rusud ilmutavad sümpaatiat teise langenud impeeriumi vastu. Praeguse Venemaa kohta võib kindlalt öelda: orjad on leidnud endale peremehe. Kahju, kui sama hakkab kehtima Austriagi puhul.

Vabadusparteilased hõiskavad: pärast sotsiaaldemokraatia iket naaseb Euroopa oma parempoolsete juurte juurde. Miski pole valem kui see väide: tänapäeva Euroopa ideoloogilised juured on kristluses ning kristlus on läbi ja lõhki sotsiaaldemokraatlik õpetus.

Truud orjad ei taha midagi teada kaastundest, nemad ihkavad leivapala ainuüksi endale. Nii Rahvapartei kui ka Vabaduspartei hirmutavad austerlasi migrantide merega ja seesugusel populismil, tuleb nentida, on kuivamaariigis edu. Kui ajutine või kestev see amoraalne tähelend on, näitab tulevik. Vabaduspartei isegi protestib oma arvatava tulevase koalitsioonipartneri vastu, et see olevat kaaperdanud tema (populistliku) ideoloogia ja võidab niimoodi toetajaid. Kas nende vahel lööb lõkkele suurem tüli? Tahaks loota, ent elame-näeme.