Terror peaks nende mõttekaaslaste hinnangul kinnitama teesi, et Euroopa tuleb sisserändajatest puhas hoida. Ka neist, kes just taolise terrori eest põgenevad.

Terroristide ning meie kodukootud populistide soovid kattuvad siin peaaegu täielikult. Mõlemad kasutavad laipu Euroopa nõrgestamiseks ning killustamiseks. Eks juhuslikult rõõmustaks sellise resultaadi üle ka Kreml - ma jätkuvalt imestan, kui suurel määral kattuvad EKRE kahe poliitiku eesmärgid peale terroristide ka Putini omadega (ka Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov tõttas parastama NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi aadressil, kirjutades Twitteris, et näe - ajal, mil teie tegelete Vene ohuga ning toote vägesid Lätisse, lastakse teil endal nina all inimesi õhku).

Ehkki elajalik inimeste tapmine võib mõne terroristi jaoks olla isegi siht omaette, ründavad nad laiemalt ikkagi Euroopa suurimat edu - integratsiooni, mis on aidanud hoida kontinendil rahu. Kui neil õnnestub seda kõigutada, panna looma mentaalseid (ning peagi ehk ka füüsilisi) „valge inimese getosid", on paar väikest pommi igati õnnestunud investeering.

Piisab, kui liiga paljud hakkavad uskuma muinasjuttu, nagu pakuks tarad ja kapseldumine kaitset muutuva maailma eest. Ei paku. Kas neutraalseks jäämine 1939. aastal kedagi aitas?

Terrorist on otseselt ohtlik ohvritele, keda ta surmab. Vaimne koostöö terrori najal liugu laskvate populistidega, kes topivad kappi kolle, ohustab aga kogu Euroopat - ning koos sellega Eesti turvalisust tervikuna.

Hea ju, kui keegi sinu eest pool tööd ära teeb...