Meil tuleb juhtida nii riiki kui pealinna ausalt, läbipaistvalt ning alati eeskätt inimeste heaolust lähtuvalt. Me ei saa lubada riigis ega üheski omavalitsuses inimeste usalduse ja avaliku raha kuritarvitamist. Korruptsioon on terve ühiskonna ja kõigi eestimaalaste ühine mure, millele pole kunagi õigustust. Mitte ühelgi kujul ega üheski kohas. Korruptsioonijuhtumitele tuleb otsustavalt reageerida nii õiguskaitseorganitel, poliitikutel kui igal erakonnal.

Seetõttu toetan igati Tallinna linnapea Taavi Aasa algatust luua Tallinnas korruptsioonivastase võitluse programm. See on oluline ja vajalik otsus, mis annab selge sõnumi, et korruptsioonil pole meie pealinnas kohta. Nüüd on oluline sisustada see programm reaalsete tegevustega korruptsiooni ennetamiseks ja avastamiseks. Kahjuks ei ole küll kunagi võimalik ära hoida kõiki halbu juhtumeid, aga ma ootan Tallinna linnajuhtidelt konkreetseid ja usutavaid samme.

Kallid aatekaaslased!

Viimaste kuude arvamusuuringud näitavad, et Keskerakonna toetajaskond on suur ja stabiilne, kuid oleme võrreldes 2017. aastaga mitmel pool valijaid kaotanud. Näiteks Tallinnas toetab meid Turu-uuringute andmetel maikuus vaid 30% kodanikest. Seda on 10% vähem kui aasta alguses. Meil kõigil tuleb pingutada, et hoida tänaseid toetajaid, tuua tagasi meid varem valinud inimesed ning kõnetada uusi valijaid. Riigikogu valimistel parima tulemuse saavutamiseks vajame kõigi 15 000 erakonnaliikme tööd ja pühendumist.

Käes on kaunis kevad ning peagi saabub rahulikum suveaeg, mil tuleb ka puhata ning energiavarusid taastada. Enne ja pärast puhkuseperioodi tuleb aga jätkata tööd linnas ja maal - juhtides riiki, kümneid omavalitsusi ning korraldades rahvakohtumisi meie tegevuse selgitamiseks ja inimestelt sisuka tagasiside saamiseks. Täna rajame üheskoos olulist vundamenti riigikogu valimiste võitmiseks ning ka järgmise valitsuse moodustamiseks.

Head erakonnakaaslased, tänan igaühte teist senise panuse eest ning palun jätkuvalt aktiivset toetust Keskerakonna inimkeskse poliitika elluviimisel ja selgitamisel.