Arvestades, et summa on kokku saadud vaid kolme kuuga, näib see kopsaka tasuna. Tegelikult tuleb raha hooajal lõpul jagada 12 kuuga, sest millestki peab ju suusataja ka suvel elama. Võib püstitada õigustatud küsimuse: kas 700 000 krooni on palju või vähe?

Kindlasti leidub inimesi, kelle arvates sportlastele makstakse häbematult palju. Murdmaasuusatamisse on hakanud raha liikuma ja võrreldes mõne teise olümpiaalaga teenib Kristina Shmigun piisavalt hästi.

Ent kui tuua näitena kõige paremini makstud spordialad, siis Eesti suusataja summa tuhmub. Tennises võiks umbes maailma edetabeli 100. mängija teenida aastas ligi miljon krooni. Selgelt suurem MK-liidri Shmiguni teenitust on ka pallimängude profiliigades leiba teenivate eestlaste Mart Poomi ja Martin Müürsepa aastapalk.

Võrdlustest hoolimata võib suusatamises raha lõhna tunda. Just vaadatavuse ja seetõttu reklaamiandjate huvides oli otsus lülitada MK-sarja sprint ja ühisstart. Sportlaste nina kisub küll krimpsu, kuid nad on sunnitud muutusi aktsepteerima, sest need tõotavad parematele rahakoti paksenemist.