21.12.2019, 17:00
Sirje Potisepp sealiha kaitseks: seapraad on osa Eesti rahvuskultuurist
Peagi tuhandete Eesti inimeste jõululauda rikastav sealiha on hinnatud oma mitmekülgsuse tõttu – seda on lihtne erinevates retseptides kasutada, annab eluks vajalikke aineid ja varustab energiaga. Küll aga levib tänases ühiskonnas mitmeid sealihaga seotud müüte, mis võivad tekitada hirmu selle söömise ees.
FOTO:
Eesti vanasõna ütleb ikka “Söö, mis küps, aga räägi, mis tõsi”. Kuigi Eesti inimesed tarbivad enim just sealiha, siis levib tänapäeval sellega seoses väga palju müüte. Näiteks on üheks müüdiks see, et sealiha on toidukomponent, mis nõretab rasvast. Tegelikkuses see nii ei ole – sealihal on väga palju erinevaid tükke, mille toiduväärtus on samuti väga erinev.