Lugedes, et ainukene õige erakond, kes seda soovib ja ei valeta, on Konservatiivne Rahvaerakond, siis lubage muiata. Tundmata teemat, on tõepoolest hea lahmida kuid reaalselt lahenduste leidmisega tegelemine ei paista olevat teie teema. Isamaa poolt on ellu viidud Narva eesti keele maja kontseptsioon, keelekursuste parendamine, B2 taseme nõue gümnaasiumi lõpus ning palju muudki, tegematuses Isamaad süüdistada küll ei saa. Oleme omalt poolt teinud samm-sammult kõik, mis võimalik.

Haridus on üks valdkond, kus muudatused võtavad kaua aega ning arvestades ka laste endi vajadustega, keda need muudatused puudutavad, ei saa siinkohal asju teha üleöö. Selleks, et oleks kvaliteetne haridus, mida oma lastele pakume, on vajalik ka korralik eeltöö. Ei saa olla nii, et homsest on kõik eestikeelne. Selleks on tarvis inimressurssi õpetajate näol ning see probleem ei kummita vaid vene koole, sama mure on ka eesti koolides. Lisaks on tarvis materjale, mis toetaksid eesti keeles kui teises keeles õppimist, ning nende materjalide väljatöötamine ei käi samuti üleöö.

Aga jah, poliitilise eesmärgi oleksime pidanud sõnastama juba varasemalt, mis suunas me liigume. Täna on 11 aastat tagasi loodud süsteem ajale jalgu jäänud, mistõttu on Isamaa võtnud vastutuse, öelnud selgelt, et tänane süsteem ei toimi, sõnastanud eesmärgi ning võtnud vastutuse viia eesti keele õpet edasi.