Sünnipäevalaps Piret Kalda oli siis pesamuna Irina, Epp Eespäev mängis Mashat, Anne Reemann tegi Natashat. Väärt mõte oli nüüd sama trupiga uuesti lavale tulla. Õnnetuseks on vanemal õel Mercal täna rahukaitsjana tähtsamat tegemist.

Loodetavasti nuputab peanäitejuht Nüganen oma kursuseõdede kolmikule välja veel uue ja vägevama plaani. Praegu näeb kolmikut Kalda & Eespäev & Reeman "Kolmekrossiooperis".

Eraldi võttes on Piret Kalda leidnud oma ampluaa. Võib arvata, et Nüganeni "Kolme Apelsini" improvisatsioonid andsid kõva kooli. Rääkima Undi Noorsooteatri lavastuste paremikust ("Väikeses häärberis", "Helene, Marion ja Felix"). Piret on välja tulnud eelduspärasest pisikese blondi reast. Eesti teatri ühe omapärasema komöödianäitlejanna tunnetusega. Nimetagem seda siis peene sõnaga absurdiks või groteskiks, Piret Kaldat on ikka naljakas vaadata. Olgu puhtas komöödias, veel parem aga mitmekihilisemates lugudes. Teleparoodiates on Kalda end mänginud Vaariku, Kanguri, Klenskaja, Lambi jt vanade tegijate kõrvale.

Jõulisemaid toone tõi Piretis välja Ivanovi – Jüri

Krjukovi korraks ära pimestanud Sasha roll. Sellest peale on Kalda lisanud ka oma notsu-rollidesse teravamaid nurki, kiisukestes tänapäevaselt väljalöövaid bravuursemaid jooni. Nagu näiteks topelt-Lauras "Ristumises peateega" võib näha tänapäeva leedi Macbethi tunnetust.

Meenub, et Komissarov on kunagi 13. lennu kohta öelnud: "Piret Kalda ei saaks isegi "Punamütsikese" lavastamisega lasteaias hakkama." Näitlejana on Piret aga end maksma pannud. Ka esindab ta seda uue aja näitlejanna tüüpi, kellest usud, et ta ei ela paljalt õhust ja armastusest, vaid kel on nutti ka elus asjadega hakkama saada.

Piret Kalda 34

Sündinud: 4. 02.1966 Tartus

Koolid: Tartu 5. Keskkool (1984), teatrikooli XIII lend (1988)

Töö: aastast 1988 Noorsoo-/Linnateatri näitleja

Rolle: Ophelia ("Hamlet" 1986); Irina (Kolm õde", 88); Amelka

("Väikeses häärberis", 90); Helene ("Helene, Marion ja Felix" 90); Padakuningas jt ("Armastus kolme Apelsini vastu", 91), Sasha ("Ivanov", 92), Honey ("Kes kardab Virginia Woolfi?", 93) Tekla ("Võlausaldajad, 94), Constance ("Kolm musketäri", 95), Chloe ("Arkaadia", 97); Lucy ("Kolmekrossiooper", 97); Laura ("Ristumine peateega" 98); Julia ("Habras tasakaal", 98)