Noormets on tõsine töömees. On näha, et mõtleb rohkem kui keskmine eesti näitleja. Lavastab. Harib kultuurikolledzhis noori näitlejaid ja peanäitejuhib Ugalat – hoiab missiooniga Viljandis teatrit.

Ugalasse tuli Andres koos Elmo Nüganeni ja Allan Noormetsaga kuulsast Komissarovi kolmeteistkümnendast lennust. Kõva kolmiku eesti teatrile avastamise au kuulub aga Peda teatrikooli matroonile, seal Pansoga võrreldavale Inna Taarnale. Just Taarna võttis poisid sügisel 1982 oma kursusele näitejuhtimist õppima. Kevadel korjati kogu see aastakäik kõrgkoolidest sõjaväkke. Demobiliseeritud andekad poisid andis tark Taarna Toompea-kooli.

"Kolme Apelsini" poistena Ugala hoobilt laineharjale löönud kolmikust on Elmo ja Allan ammu ära Tallinnas, Andres veab edasi Viljandi teatrit.

Näitlejana meenub ta aga millegipärast just vene klassikareast: Trigorin "Kajakas", Trofimov "Kirsiaias", Gorki komöödias "Tshehhov Jaltas" või siis ka Suure Papana Williamsi draamas "Kass tulisel plekk-katusel". Kõige sügavamalt ja ühtaegu ka kõige õhkutõusvamalt aga ehk Williamsi draamast "Suvi ja suits" koos Piret Raugiga. Lavastajana tundub esialgu raske Noormetsas rida leida. Ta on katsetanud väga erinevate materjalidega, kuni müstifitseeritud arvutimänguni "Üks mees: Roheline" välja.

Siiski. Kui algusesse, "Ühe kire loo" ja "Dorian Gray portree" juurde tagasi minna, kas pole selleks Noormetsa oma teemaks olnud ikka see suur olemuslik vastasseis? Olgu siis Kaini ja Abeli, Mozarti ja Salieri või Andrese ja Pearu variatsioonis. Näitleva lavastajana on Andres Noormets veel ka üks neid väheseid, kelle luuletused on jõudnud sahtlist raamatukaante vahele.

Andres Noormets 36

Sündinud: 1.10.1963 Paides

Lõpetanud: lavakunstikateedri 13. lennu 1988

Karjäär: aastast 1988 Ugala näitleja ja lavastaja, aastast 1990 Viljandi Kultuurikolledzhi õppejõud, teatrikateedri juhataja, aastast 1997 lavastajate liidu esimees, aastast 1999 Ugala peanäitejuht

Lavastusi: "Juudit" (1999), "Tõde ja õigus" (1997), "Timm Thaler" (1998), "La Traviata öö" (1995), "Dorian Gray portree" (1993), "Ühe kire lugu" (1992)

Rolle: Andrei ("Kolm õde", 1988), Trigorin ("Kajakas" 1990), Suur Papa ("Kass tulisel plekk-katusel", 1990), Trofimov ("Kirsiaed", 1993), Poeet ("Hullumeelne ja nunn")