2. Saame valdavalt loota vaid ameeriklastele, iseendale, Poolale ja kindlasti ka Kanadale. Filmi järgi on lootust saada toetust prantslastelt. BBC andis teada, et Inglismaa ise on valmis tegutsema venelaste agressiooni vastu NATO regioonis, kui ameeriklased midagi ette võtavad. Kuid sedagi mitte absoluutselt. Igatahes inglastega tasub arvestada.

3. Putini ja tema ajutrusti silmakirjalikkus on muljetavaldav ja uinutab eurooplasi hästi. Venelased teevad sigaduse ja siis tunnevad nende poolt tekitatud ohvritele kaasa, räägivad inimlikust eksitusest ning sõjaväelaste karistamisest. Lootes, et kättemaksu ei järgne. Kui ei järgnegi, saavad viia läbi teise „inimliku eksituse” operatsiooni. Nii samm-sammult testides NATO kindlameelsust ja killustades liikmeskonda.

4. NATO artikkel 5 käivitamine võtab agressiooni korral omajagu aega. NATO on selgelt lõhenenud, kuid mitte sedavõrd, et vastu võetud otsuseid keegi blokeeriks. Kuid otsuseni jõudmine võtab liiga palju aega, kuna vaieldakse ja hääletatakse usinasti. Innukalt otsitakse võimalusi arvestada venelaste seisukohti ja teid rahumeelsete lahendusteni jõudmiseks. Selle ajaga on venelaste üksused juba Narvast Sõrve sääreni jõudnud, kui NATO peakorterist otsus vastu hakata tuleb. Seega tuleb ise valmistuda partisanisõjaks.

5. Hädavajalik on omada arvestatavas koguses, palju rohkem kui praegu, NATO üksusi meie territooriumil. Kuid just ameeriklasi ja inglasi, mitte itaallasi, hispaanlasi ja sakslasi. Nad peavad olema ähvarduseks nii Venemaa viienda kolonni ette püstitatud ülesannete täitmiseks asumisele tegutseda Tallinnas ja Kirde-Eestis olema meile abiks konfliktide operatiivsel likvideerimisel. Distsiplineeriv on idanaabrile muidugi näha NATO üksusi piiri lähedal liikumas. See võib endas kätkeda sõnumit, et katsuge te vaid üle piiri tulla.

6. Lääne-Euroopas on tänaseks liiga palju sinisilmseid jõude, kes on venelaste poolt ära uinutatud ning on seetõttu valmis isegi oma rahvast ja sõjatehnikat ohverdama, et mitte venelaste aktsioonidele samaväärset vastulööki anda. Nad ei mõista ikka veel, et vene inimene peab lugu ainult ja üksnes jõust ning tugevusest. Läbirääkijad, halajaid, hoiatajaid, näpuviibutajad nende jaoks see kontingent, kelle kallale tuleb karata ja keda valitseda.

7. Kindral Laidoneril oli omal ajal õigus, et venekeelsele ja vene meelsele sõdurile ei saa püssi kätte anda. Suure tõenäosusega pööratakse püssitorud Tallinna poole nagu see ka kolmveerand sajandit tagasi tõestatud sai.