Kui aga te tahate muutust, siis homme on selleks ajalooline võimalus. Pöördun Sinu poole, kes Sa tallinlasena oled vihastanud läbi aastate tänase linnavõimu ülbuse pärast. Sul on võimalus anda oma hinnang, millest midagi sõltub. Kuid see võimalus on vaid homme. Neli viimast korda on Keskerakond saanud absoluutse enamuse. Homme võib asjaolude kokkusattamusel toimuda muutus. Kuid selleks otsustavaimaks asjaoluks oled Sa ise, kõhklev valija. Selles mängus on samm A teha otsus ja minna siiski valima!

Kõigepealt, millise valimiskäitumisega on võimalik muutust esile kutsuda? see on samm B. Viimaste uuringute järel saab olema tänastest opisitsioonijõududest esindus volikogus reformil, SDE-l, IRL-l ja EKRE-l. Mõtet on valida nimekirja, kes saab volikokku. Vastasel juhul lähevad vähemalt pooled hääled Keskerakonna nimekirja toetuseks ja nii muutust ei saavuta. Vali endale vaadetelt sümpaatseim või siis tagurpidi vähem vastik nimekiri.

Hääl parempoolsele julgustab ka sotse
Kui on täidetud sammud A ja B, on sammu C astumine poliitikute käes. Kas poliitikud suudavad kokku leppida tänase ühinenud opositsiooni platvormil praktilises koostöös? Parempoolsed parteid on seda valmidust väljendanud. Sotsiaaldemokraadid on seda seisukohta tagasi lükanud. See tuleneb ennekõike pragmaatilisest murest, et ühinenud opositsioon ei saa piisavalt kohti volikogus et valitsust moodustada. Sotsiaaldemokraatide julgustamiseks on kõhkleval valijal mõtet anda hääl just parempoolsele parteile, et julgustada sotse.

Teise probleemina on esile toodud maailmavaatelised erinevused. Selle küsimuse lahendamiseks on mul olemas plaan. Selle lähtekohaks on erakondade deklaratsioonid, millistes põhimõttelistes küsimustes jäädakse eriarvamusele. Ma usun, et õige meetodiga on võimalik saavutada tulemus, mis säilitab kõigi jõudude eneseväärikuse. Kuid lähtekoht on koostöö! Me oleme sellel teel juba päris kaugele jõudnud. Plaan, kuidas edasi minna on samuti olemas. Hea kõhklev tallinlane! Saadame tallinna korruptsiooni homme muuseumi. Viime koos ellu plaani, mis koosneb sammudest A, B jaC! See võimalus on vaid homme. Kui peatuse maha magad, saad selle linnavalitsuse rongilt maha nelja aasta pärast.