Kommunist Maduro on suutnud seni just Venemaa toel võimule jääda: Venemaa laenab ralle raha, ostab naftat ja müüb relvi ning abistab igati sõjaliselt. Tänaseks on Ameerika ühendriigid, Kanada, Suurbritannia, pea kõik Ladina-Ameerika riigid selgelt deklareerinud, et peavad Venetsueela riigipeaks parlamendi juhti Juan Guaidot.

Ka Eesti peaks selles väärtusküsimuses olema koos meie suurima liitlase ja selle piirkonna demokraatlike riikide seisukohaga. Oleme kommunistide all ise piisavalt kannatanud, et mitte mõista selle valiku dramaatilisust. Pole ime, et just ebademokraatlikud riigid on praegu Madurot toetamas. Me ei tohi üro julgeolekunõukogu koha nimel tasalülitada selget väärtuspõhist välispoliitilist liini. See et paljudele ebademokraatlikele riikidele maailmas Maduro meeldib, see et ka Euroopa sotsialistide seas leiame tema fänne, ei tähenda et peaksime loobuma selgest seisukohast.

See on iga riigi enda otsus ning Eesti selge seisukoht julgustab ühinema ka teisi Euroopa riike. Aeg on kriitiline ning just vaba maailma ühtsus aitab diktaatori lähikonda taganeda Maduro toetamisest, toetab opositsioonijõudu ning väldib vägivalda! Kohtusin paar aastat tagasi Venetsueela opositsiooniliidri Leopoldo Lopezi isaga, ja tema selge palve toonase vangis istuva poja ninel oli just Eestil otsustaval hetkel toetada venetsueela rahva vabadust, sest me oleme ise talunud pikka aega kommunistlikku võimu.