Erakonna populaarsuse tõstmiseks tuleb ometi midagi ette võtta. Selleks sobib imehästi Venemaa poole rusikate viibutamine. Just nii tuleb mõista justiitsministri soolot Vene Föderatsioonile kahjunõuete esitamisel. Ma ei arva ka seda, et kahjunõudeid üldse ei tule esitada. Need tuleb kindlasti koos Läti ja Leeduga kokku arvutada. Selleks tuleb kasutada ühtset metoodikat. Eesti ja Läti puhul tuleb kokku arvata territooriumi kaotus, Leedu peab sellest jälle maha arvama territooriumi, mille ta tänu Nõukogude sõjalisele okupatsioonile juurde sai. Kindlasti on igal inimelul hind. Nagu ka röövitud varadel ja keskkonnareostusel.

Praegu on see rusikatega vehkimine, sest see pole konstruktiivne tegevus. Küllap on see kahjunõue mõeldud ka piirilepingu ratifitseerimisele kaigaste kodaratesse loopimiseks. Aga see polnud valitsuse otsus. Vähe sellest, seda isegi ei arutatud ei valitsuse ega isegi välisministeeriumiga.

Samas, ega välisminister ka kõige targemalt ei käitanud, kui ta asus kinnitama, et see teema on päevakorralt üldse maas. Ei ole, kui meil on koos naabritega arve tagataskus, siis võib-olla tuleb kunagi sobiv aeg, kus seda esitada. Aga praegune hetk küll selleks sobiv ei ole.

Kui arveid klaarida praegusel viisil, siis esitab Vene Föderatsioon kindlasti oma arve siia maha jäänud ehitiste, vabrikute sisseseadete ja jumal ise teab veel mille eest. Kui küüniline olla, siis võiks Venemaa esitada arve inimkaotuste eest. Kõigi venelaste eest, kes pole enam Vene riigi alamad ja on Eestisse, Lätisse või Leedusse elama jäänud ning suurendavad meie rahvuslikku rikkust.

Igal juhul oleks kahju, kui IRL hääbuks ning kaoks. Selle tulemusena kalduks suur osa nende rahvuslikult meelestatud valijad EKRE või rahva ühtsuse hõlma. Aga see ei oleks meie tulevikule hea.