Tagasi minevikku. Valhalla on hiiglaslike mõõtmetega langenud sõdurite saal Asgardis, mida valitses Odin. Sinna pääsesid vaid kangelaslikult surnud sõdurid ja väärikalt lahinguis langenud viikingid. Teed Valhallasse juhatasid valküürid.

Huvitav aspekt Odini sõdalastega on venekeelse meedia vaikimine. Jaanuari lõpus avaldasid mõned üksikud Venamaa portaalid nupukesi Odini sõdalastest. Eestis on neist vene keeles kirjutanud eelkõige peavoolumeedia venekeelsed portaalid. Lisaks on portaal Stolitsa avaldanud refereeringu ühest Eesti Päevalehe artiklist. Vaikimine on kõnekas. Ilmselt ei ole Vene propagandatalitused veel otsustanud, kas Odini sõdalased on nende eesmärkide saavutamiseks head või pahad.

Sümptomaatiline on see, et meie vene propagandat levitavad portaalid Baltnews ja Baltija on Odini sõjamehi nimetanud ainult korra teates, et Ukraina Parem Sektor asutas Eestis oma leegioni. Kolmel real öeldakse, et oma juured on Eestisse ajanud ka Soome grupeering Voinõ Odina, kes seni piirab oma huve mittekristlikku usku migrantidega.

Huvitav on sõdalaste Eesti haru juhtide väide, et nad on valmis lõpuni minema. Kuigi nad pole seletanud, mida see tähendab, tundub, et nad tahavad langeda lahinguväljal ja pääseda pidusöömingule ja -joomingule Valhallasse. Nagu moslemiterroristidki, kes tahavad pääseda paradiisi, et seal sulnite taevalike neitsitega naudelda.

Mida Odini sõdalased tegelikult Eestis teha tahavad, pole selge. Pagulasi, keda valvata, pole. Koos mitmete äärmusliikumistega on neil plaanis osaleda 24. veebruari tõrvikurongkäigul. Aga ükskõik, mida nad ka „rahumeelselt“ teevad, siis meile võõra sümboolikaga vormis tursked mehed tänavatel patrullimas ei tekita mitte kelleski kindlustunnet.
Enamik inimesi tunneb sellise seltskonna ees vaistlikult hirmu.

Kui aga kaitseliidu ja kaitseväe kõrvale tekivad kummalised ja hämara taustaga paramilitaarsed jõud, siis on see nagu avatud Pandora laegas. Kui me lubame Odini sõdalaste patrulle, siis kuidas me keelame ühe sõbraliku naaberriigi viienda kolonni aktiviseerumise Eestis.

Rohelised mehikesed võivad siis ka koos Odini sõdalastega avaliku korra pidamiseks oma väeosadega Eesti tänavatel patrullima hakata, ikka selleks, et lihtsaid inimesi, rahvast, kaitsta.