Hetkel pole aga keegi, kes toona Sõõrumaa apoliitilisest jutust uimastatuna ta EOK juhiks valis, viitsinud või julgenud sõna võtta.

Tõnu Tõniste 2016 kevadel: "Sõõrumaaga ehk poliitiline mõju spordile ja poliitiline raha ehk väheneb natuke. Poliitikutega peab ühiselt asju ajama, aga nende mõju on täna natuke liiga suur. Kui seda natuke tagasi tõmmata, oleks juba suur võit."

Tõnu Tõniste, kuidas te tänast Sõõrumaa poliitsööstu kommenteerite?

Sõõrumaa (ja Edgar Savisaare?) aktiivsesse poliitikasse tulek algas sel nädalal järgmiste sõnadega: "Eesmärk pole mitte massi korjata, vaid märksõnaks on tegus inimene. Meil on veel paar kuud aega ja eks mõtleme ja arutame. Olen seda varem ka öelnud, et mind on ju korduvalt erakondadesse kutsutud, eks ka nüüd. Aga juba praegu tugevalt jalgadel seisvatel erakondadel pole ju tegelikult mind vaja. No milleks mind vaja oleks? Ma ei tahaks seda ise ka, tahan pigem siiralt ja ausalt elusse suhtuda ja öelda otse, mida mõtlen."

Sõõrumaa toob EOK argipoliitikasse ja see on probleem. Nagu ka see, et ta ise lõhkus oma kõige tugevama teesi - apoliitilisuse -, mis aitas tal EOK presidendiks saada. Teised ta teesid on juba niikuinii ammu unustatud või ebaõnnestunuteks kuulutatud.