Pärast eelmise teisipäeva ööni kulgenud reformierakondlaste kohtumist Kadrioru kohvikus lausa nõuti perekond Kallaselt, et nad lõpetaks avalikult Kaljuranna ja nn teisitimõtlejate vaenamise. See kokkulepe kestis minimaalselt, Kaja Kallas oli järgmisel päeval oma blogis taas täis kriitikat ja pahameelt.

Kuidagi ei saa mööda Siim Kallase lausest, et need, kes ei ole Reformierakonna juhatuse otsusega (teda valijameestekogus toetada - U.S.) nõus, võivad erakonda vahetada. Kes seda ütleb? Mees, kes veel 2 aastat tagasi kutsus üles erakonna kõiki otsuseid kritiseerima...

Vaadates viimastel nädalatel Rein Langi, meenuvad mulle 2006. aasta presidendivalimised, kus Toomas Hendrik Ilves seljatas Arnold Rüütli. Otsustavaks ei saanud Ilvese paremus, vaid Villu Reiljani ja Tarmo Männi hirmuäratav vari Rüütli kohal. Langist on saanud uue aja Reiljan ja Mänd.

Kaljurand tajus, et arvestatav osa ajakirjandusest kutsus teda kandideerima, et päästa oma poliitiline nägu ja lüüa selg sirgeks.

Üha enam võtsid Kaljuranna tiimiga ühendust poliitikust riigikogust ja kohalikest omavalitsustest, kes lubasid talle oma toetust.

Kolmapäeval, mil paljud ootasid temalt millegipärast loobumisotsust, ilmus Eesti Ekspressis gallup, kus Kaljurand oli valijameeste arvates valimiste soosik või üks soosikutest.

Järgmine võimalus Eesti presidendi selgumiseks on 24. september.