Jah, küllap saadakse ka mõni uus hääl, aga seda on kindlasti kordades vähem võrreldes EKRE-le voolavate häältega. Kohalikke valimisi ei võideta väärtuste üle arutamisega. Sotsid on viimased paar kuud nagu pommiga inimeste keskel ja ootavad, mis edasi juhtub: kas nende kampaaniapomm plahvatab või mitte.

Seni malbed sotsid on valinud tee, kus võitjaid pole. Kindlasti on võimalik ka sotside seast leida poliitikuid, nende sõnu ja tegevusi, mis paljude valijate väärtustega ei ühti. Aga keegi ei taha sellele rajada oma kampaaniat. See oleks liiga madal ja läbinähtav.

Lõputu refrään korruptsioonist
Korruptsioon on ühemõtteliselt halb ja lubamatu. Sellega tuleb võidelda 24/7. Tallinnas olid Rainer Vakra ja Raivo Aeg valinud oma kampaania ainsaks motiiviks võitluse korruptsiooniga. Nad olid (peaaegu) selgeks õppinud paar lauset ning kordasid neid kõikvõimalikes kohtades. Seda oli igav ja väsitav kuulata. Eilses ETV debatis juba lausa naljakas.

Ma ei saanudki aru, et kui korruptsioon on välja juuritud ja korruptandid Patarei vanglas, siis millega edasi tegeletakse. Klišeelikud loosungid on väärtusetud.

Kus on Pevkur ja Seeder?
IRLi ja Reformierakonna juhtide kohta võib ju öelda, et nad tegid kampaaniat rohujuuretasemel, kuid avalikes debattides neid tõesti näha polnud.

Nad olid omadele justkui selja pööranud või neid ei olnud mõtet avalikkuse ette saata, sest hääli poleks nad toonud või kinnistanud. Nii vähemalt tundub. Keskerakonna, SDE, EKRE ja isegi Vabaerakonna liidrid on vähemalt aruteludes kaasa rääkinud.

Valimisliit "Kompott"
Urmas Sõõrumaa, Jüri Mõis, Olga Ivanova ja Edgar Savisaar moodustavad kompoti, mil pole mingit kokkupuudet maailmavaatega. Nad olid nagu klubi, keda ühendavad igavus, isiklikud huvid, kättemaks ja soov pildile jääda. Mida nad Tallinnale suudaks juurde anda? Vist mitte midagi.Kas nad väljendavad kogukonna tahet? Vist mitte. Kas neil on pikaajaline plaan? Kindlasti mitte.

Venelased.
Tallinna võimu jäävad veel pikaks ajaks otsustama Lasnamäe hääled. Seni on Lasnamäele asja vaid Keskerakonnal, nüüd vist natuke ka Savisaare, Sõõrumaa ja Mõisa sümbioosil.

Kõik teised avastavad Lasnamäe (loe: venelased) ca 6 kuud enne valimisi või isegi natuke hiljem. Seal ei saaks IRL punkte oma korruptsiooni-loosungiga, SDE väärtustest rääkides, Reformierakond Helsingi-Tallinna tunnelist unistades või EKRE rahvusriigist rääkides. 100 000 lasnamäelasele peab lähenema läbi selle, mis neile oluline. Seda aga keegi pole viitsinud endale selgeks teha.