Vahel püüan enesele ette kujutada, missugune maailmapilt on inimesel, kes tõepoolest usub, et ametlikud infokanalid teda hommikust õhtuni räigelt petavad. Selline inimene tunneb end ilmselt armetu mutukana, kes peab võitlema terve maailmaga ja närima ennast päevast päeva läbi hiiglaslikust valede võrgustikust. Kui jube on niisugune saatus! Kõikjal nähakse salasepitsusi, üsna samamoodi nagu stalinismi kõrgajal, kui paljastati lakkamatult küll inseneride, küll arstide vandenõusid.

Utoopial ja jabural propagandal põhinev ühiskond ei saanudki sallida erialasid, mis põhinesid teaduslikul maailmapildil ja kainel loogikal, au sees olid hoopis kõikvõimalikud šarlatanid, kes kavandasid looduse alistamist ja jõgede tagurpidi pööramist. Sama lugu on tänapäeva „visionääridega”, kes kategooriliselt eitavad ülikoolides õpetatavaid tõdesid ja tuustivad selle asemel internetis, et teada saada, kuidas asjad „päriselt” on.

Kusjuures internetis hullates minetatakse kriitikameel täielikult ja võetakse puhta kullana igasugust plära. Skeptikud, kes kahtlustavad USA-d kõikvõimalikes pahedes ja pettustes, neelavad rõõmuga alla kõik Kremli valed, arste ja toitumisteadlasi salakavalateks petisteks pidavad „iseseisva mõtlemisega” prouakesed aga kuulavad, suu vaimustusest ammuli, kuskil tagahoovis loengut pidavat hiromanti.

Elektrikud keelavad sõrmi pistikupesadesse toppida, aga see on vandenõu, toppige ikka!

Pole ka ime, et vaktsiinidest keelduvad just kõrgharidusega inimesed. Olen varemgi tsiteerinud Frans Bengtssonit, kes võrdles kõrghariduse laia levikut Bileami eesli rääkima hakkamisega. Kõrghariduse massidesse levimine ei likvideerinud maailmast rumalust, vaid vastupidi, andis lollidele võimaluse ja enesekindluse valju häälega kõneleda. Autoriteedid ja diplomid ei maksnud korraga enam midagi, sest ka eeslil oli nüüd diplom olemas – ta ajas uhkelt pea kuklasse ja tõi kuuldavale inimkeelseid sõnu.

Lõpetuseks üks nõuanne kõikidele vabadele, oma peaga mõtlevatele inimestele. Ärge usaldage ka elektrikuid! Nad keelavad sõrmi pistikupesadesse toppida, aga see on pettus ja vandenõu, teie toppige ikka! Kui sõrm ei mahu, surkige pistikut sukavarda või naelaga. Ärge laske rahvusvaheliste firmade kinnimakstud kelmidel endale pähe istuda, olge vabad ja kõikidest piirangutest priid!