On seda olnud juba aastaid, ometigi leidub lihtsameeleid või siis mingil muul põhjusel huvitatuid, kes neid uuringuid tellivad ja kajastavad. Turu-uuringud on pea alati kõige enam mööda pannud oma valimistulemuste ennustamisega ja nende numbrid vastavad tegelikkusele iga kord ainult vahetult pärast valimisi. Siis on nad oma tulemuse lihtsalt päriselust maha kirjutanud. Et mitte jääda üldsõnaliseks, siin mõned numbrid Turu-uuringute viimaste aastate valimiste ennustamistest:

Kas näete trendi? Turu-uuringute keskmine viga Reformierakonna toetuse mõõtmisel on miinus 5,3% ja Keskerakonna puhul pluss 3,8%.

Ükskõik mis muul elualal oleks niivõrd viletsa kvaliteediga teenuse pakkuja ammu pankrotis, aga paraku tundub sellel alal olevat ostuhuvilisi ka lapiku maa teooriatele.

Kusjuures näiteks Norstat eksis viimaste riigikogu valimiste tulemuse ennustamisel ainult vastavalt 0,4% ja 0,9%. Mis omakorda tõestab, et valimistulemuste ennustamine on võimalik, kui seda ei tehta kohvipaksu ja isiklike eelistuste pinnalt.