Tekib küsimus, mis perekesksusest, turvalisusest ja kallist aparatuurist me räägime, kui Tartu jääb meile liiga kaugele, et kohalegi jõuda? Seekord läks kõik õnneks hästi, aga mis saab talvel, kui on miinus 20 kraadi? Mis saab siis, kui tekivad komplikatsioonid? Kui seisund muutub beebile eluohtlikuks ja Tartusse sõita ei ole enam aega? Osakondade sulgejad, arvestage, et need lapsed, kellel läheb õnnetumalt, jäävad teie südametunnistusele. Maanteel sünnitamine ei ole mitte kuidagi turvalisem ja kvaliteetsem kui sünnitamine Valgas.

Me elame 21. sajandil ja meil on võimalik taolisi olukordi ennetada – väikehaiglate sünnitusosakondade säilitamisega! Head otsustajad, kui see oleks teie enda, teie naise või teie lapse elu, mis oleks ohus, kas oleksite siis sama rahulikud ja tõrjuvad? Või saaksite aru, mis olukorda on meid sunniviisiliselt surutud?

Võitlus Valga sünnitusosakonna eest on kestnud kuid, paraku näib, et riigiisade huvi jätta väikehaiglaid ellu on olematu. Kogu selle aja vältel külastas sünnitusosakonda kohapeal ainult üks minister ning seegi vaid paar päeva enne osakonna sulgemist.