Ei Kark ega Kuku pole näitlejad, keda kujutaks igal õhtul kell seitse teatri dressuurile allumas, viksilt lavale astumas. Kuku duubleid ei armasta. Isegi kinos lõpuni ennast ära anda olevat päevas võimalik ainult üks kord. Rääkimata teatrist, kus "pead undama üht ja sama" päevast päeva. Pole siis ime, et Noorsooteatris püsis Karusoo kooliga poiss neli talve. Siis lasi Komissarov setu lahti.

"Minu kogemuste järgi on inimesed filmi tehes ehtsamad ja ausamad kui teatris," on Kuku öelnud. "Filmitöö on mulle häid mälestusi jätnud rohkem ka seepärast, et suurem osa võttepaiku on olnud maal, südamelähedases keskkonnas."

Ajakirjandusele Kuku end kätte ei anna. Aga kui, siis räägib jahmatavalt otse – nagu ta kangelasedki. Kuku on tunnistanud oma paremaid ja halvemaid päevi. Seda, et on viinaveaga arvel olnud ja enesetapust mõelnud, elanud Setumaal juhutöid otsides 50 kopika eest päevas. Elu on see näitleja näinud. Mehe otsekohesus on sedavõrd veenev, et Salva Kindlustus valis seitlisse kammitud, ülikonda istutatud ja lipsunõelastatud Kukumägi oma reklaamnäoks! Nii ta seal hiigelafishshidel istus: reklaamnaeratus teravapilguliste kannatajasilmade alla veetud. "Nagu vihmauss asfaldil," võttis mees ise oma kahepaikse olemise tabavalt kokku saates "Siin ja praegu".

Arvo Kukumägi 41

Sündinud: 9.08.1958

Õppinud: Värska keskkool 1976, lavakunstikateedri IX lend 1980; Moskva kõrgemad rezhiikursused

Töötanud: Noorsooteatri näitleja 1980–84; vabakutseline filminäitleja