Olen seadnud endale sihid, millega võib pidada võistluse kordaläinuks. Ma soovin, et meile laekuks arvamuslugusid meie lugejatelt, kes kannavad eri väärtusi ja maailmavaateid. Et lugusid tuleks nendelt, kes seisavad silmitsi probleemidega, mis teistele pruugivad võõrad olla. Ma ootan lõbusaid lugusid, mis näitaksid meile kõigile, kui olulised võivad elus olla väikesed asjad. Lood võiksid otsida vastust küsimusele, mis saab meist siis, kui tänane päev lõppeb ja ees terendab tundmatu homne.


Konkursi olemus eeldab muidugi seda, et on olemas keegi, kes võidab ja kelle lugu on teistest parem. Etteruttavalt võin öelda, et žürii otsustamine on juba praegu tegelikult võimatuks tehtud. Kuidas hinnata üks töö teistest paremaks, üks arvamus teistest etemaks? Homset ei näe me ette ju niikuinii.

Meil on võimalik hinnata ainult seda, millele oma kogemuste ja teadmistega saame tagasisidet anda. Siinkohal on paslik need kriteeriumid üle käia, võtame neid justkui konkursi reeglitena. Heal arvamuslool on põhjendatud argumentatsioon, faktitäpsus, lobe tekst, konkreetne sõnum ja selge järeldus.

Põrutage vastu


Esimesel kahel nädalal ilmuvad meie lehetoimetuse ajakirjanike arvamuslood, mis konkursil soojendusesinejatena teile ehk inspiratsiooni anda võiks (võistlusel need ei osale). Krister Paris kirjutab täna solvamise õigusest. Teile ei meeldi tema seisukoht? Aga põrutage kohe vastu!

Ootame teie arvamuslugusid juba täna ja hakkame neid jooksvalt avaldama. Konkurss kestab peaaegu novembri lõpuni ja oma lood palun saata aadressile www.epl.ee/homme.

Neile, kes sõnastavad kõige selgemini meie ühiskonda kõnetavad homsed teemad ja probleemid, millega on tegeleda vaja juba täna, on ette nähtud peapreemia 1000 eurot. Auhinnatud saavad 500 euroga ka parim hääl rahva seast ja meile laekunud lugu valdkonna eksperdilt. Lisaküsimuste korral kirjutage meie arvamustoimetusele aadressil missaabhomme@epl.ee