Ta lisas, et sama asi oli multifilmidega – muusikat kasutatakse üksikute lõikudena, tervet pikka laulu kusagil pole. "Koos heliloojaga sai nüüd laulude vorme muudetud, kirjutatud juurde mitmehäälsust, et laule saaks ka kooridega esitada. Helilooja Tauno Aints, kes tegi algselt klaverisaatega lauludele orkestratsioonid, kirjutas terviklauludeks ka multifilmide motiivid, Leelo Tungal kohendas mitmel juhul tekste – n.ö. toormaterjalist on CD tegemise käigus moodustunud terviklikud laulud, mida saavad esitada nii solistid kui 2 – 3 – häälsed lastekoorid. Rõõm oli tõdeda, et üks selle töö käigus kahehäälseks muutunud laul, „Aatomiku laul” jõudis 2019. aasta Üldlaulupeo poistekooride repertuaari," lisas Hunt, kelle valitud Pärdi lastelaule kuulas Alexelas üle 1200 inimese.

"Samal laulupeol kandsid valikkoorid ette ka 1. osa Pärdi 1959.aastal Ellerheina jaoks kirjutatud kantaadist „Meie aed”. Otsustasime võtta selle loo ka oma 8. veebruari kontserdi kavva ja koostöös heliloojaga valmis Tauno Aintsil selle kantaadi uus orkestratsioon spetsiaalselt meie instrumentaalkoosseisule – nii et sel kontserdil saab kuulda päris maailma esiettekannet kantaadi 1. osa kammerversioonist!"

Järgmine kord kõlab Pärt 11. aprillil Jaani kirikus eeskavaga "Südaöine", kus lisaks Pärdi teostele saab kuulata ka Erki Pärnoja selleks õhtuks loodud muusikat.

Mõlemad kontserdid korraldab Ekspress Meedia.