Peamiste selliste patentide seas on näiteks puutetundlikul ekraanil kahe näpuga suumimine, kahe kiire puudutusega objektide suurendamine, keritava sisu "tagasi põrkumine", universiaalne seadme sisu ja rakenduste otsing ning mitmed disainielemendid - ikoonide asetsemine 4x4 ruudustikus, neljast ikoonist koosnev "dokk" ruudustiku all, sarnased ikoonistiilid, aga ka seadme äärest ääreni ulatuv ekraaniklaas, kõlari, mikrofoni ja kodunupu disain, ümarad nurgad.

"Patendid - eks need ole naeruväärseks läinud küll," tunnistab Apple'i toodete müügiga tegelev Kender.

"Aga oluline on, et Apple võitis kohtus fundamentaalsetes asjades - et kui iPhone'i poleks, mis meil oleks siis olnud? Sundida inimesi mõtlema väljaspool kasti, väljaspool dogmasid. Mitte et "teeme nutitelefoni ja see võiks olla nagu iPhone". Ei, see on vale lähenemine. Tuleb tühi leht ette võtta! Kui vaatame nutitelefone enne iPhone'i, siis oli pilt kirju nagu loomaaed. Pärast - "ei, tuleb teha musta klaasiga, ristküliku kujuga, ümarate nurkadega. Arusaadav, et Apple saab selle peale pahaseks."

Kender usub, et USA kohtuotsusest - tõsi, mitte veel lõplikust - võidavad eelkõige kasutajad.

"See jõuab huvitavate lahendusteni nii Apple'i kui ka Androidi poolt. Järgmine põlvkond Androidi-telefone võib väga huvitav tulla. Lahendustega, millele keegi ei osanud mõelda."

USA kohus otsustas nädalavahetusel, et Samsung peab maksma Apple'ile patentide rikkumise eest 1,05 miljardit dollarit. Septembris peaks kohus täpsustama, millised nutitelefonid ja tahvelarvutid peab Samsung otsuse valguses müügilt eemaldama.