iPhone 6s, 6s Plus ja 6c

Arvatavasti saab järgmine iPhone nimeks iPhone 6s, kui Apple järgib enda traditsioonilist nimepanemise tava. Kuulujuttude järgi võime oodata ka soodsamat versiooni nimega iPhone 6c – sarnaselt tunamulluse iPhone 5c-ga.

Praeguste kuulujuttude järgi peaks uus iPhone müüki jõudma juba 18. septembril USAs ja Suurbritannias, kuid Eestis ilmub see kindlasti oktoobri- või isegi novembrikuus.

Kõlakate järgi on iPhone 6s-is Force Touch tehnoloogia. Seda kasutatakse juba uutes MacBookis ning Apple'i kellas. Selle sisu on järgmine - Force Touch tuvastab kui tugevasti inimene ekraanile vajutab ja pakub selle põhjal erinevat funktsionaalsust.

Kuulujuttude järgi võime järgmisel iPhone´il näha kahe objektiiviga kaamerat, mis peaks võimaldama kasutajatele peegelkaamera omaga sarnast pildikvaliteeti. Teiste kõlakate järgi teeb kaamera 4K-kvaliteedis videot.

Korduvalt on räägitud safiirklaasi tulekust iPhone'ile, mis võib seekord juhtuda. Safiir on palju tugevam ja kulumiskindlam materjal, mis aitaks vältida ekraanil kriimustusi. Tõenäosus, et see kallis ja keeruliselt toodetav materjal siiski telefonile jõuab, pole väga suur.

Mõnede lekkinud tootefotode järgi on iPhone 6s puhul saadaval uut värvi mudel: roosakaslillas värvitoonis. See võis olla ka Hiina värvitootja sotsiaalmeedia-trikk.

Uue iPhone'i korpus on võrreldes eelmise generatsiooni mudeliga kriitilistest kohtadest paksem, sest too kippus raskuse all painduma.

iOS 9 ja WatchOS 2

Apple kuulutab lõpuks välja päeva, millal olemasolevad iPhone'i ja iPadi kasutajad saavad laadida värske operatsioonisüsteemi iOS 9.

Selles on uut liiki multitegumitöö iPadidele, kus ekraanil saab kasutada kahte rakendust kõrvuti. Telefonide jõudlus ja aku eluiga peaksid suuresti paranema.

WatchOS 2 on oluline tarkvara uuendus Apple'i kelladele, sest see on esimene suur samm, muutmaks nutikellade tulevikku. Nimelt uue tarkvara abiga jooksevad kõik rakendused otse Apple'i seadmetel. Nii saab telefoni jätta maha ja kella kasutada ka eraldiseisvalt.

Apple TV

Neljanda põlvkonna Apple TV peaks töötama nüüd iOS 9 tarkvaraga, selle sees on häälkäsklusi kuulav Siri ja sel on eraldi rakendustepood.

Esialgse idee kohaselt pidi Apple TV pakkuma üle interneti väga paljusid erinevaid telekanaleid, mis teeks eraldi digibokside kasutamise asjatuks, kuid ilmselt plaan nii suurejooneliselt ei teostu.

Uued iPadid

Kõlakate kohaselt võime sellelt ürituselt näha revolutsioonilist uut iPad Pro'd, millel on 12,9-tolline ekraan. Suurema ekraaniga tahvelarvuti peaks olema suunatud ennekõike ärikasutajatele.

Ennustuste kohaselt esitletakse uut iPadi selle kuu üritusel või hiljemalt oktoobris, kus Apple korraldab eraldi riistvarale suunatud ürituse.

Üllatused?

Väga suureks üllatuseks korraldab firma sellesügisese ürituse palju suuremas konverentsikeskuses kui varem. Kui seda võtta vihjena, siis võib esitlusel olla midagi suuremat või erilisemat, mis ei sarnane formaadilt eelmiste sügiste iPhone'i esitlustele.