Kommunaalameti ehituse ja järelevalve osakonna juhataja Jaan Sillak ütles, et kann sai juba mõnda aega tagasi korda ja pannakse lähipäevil paika. “Järgmisel nädalal purskab ta juba kindlasti,” sõnas ta.

Juba algusest saadik on tekitanud probleeme purskkaevule langevad puulehed ja muu looduslik risu. “Skulptor ei osanud tehnoloogiat arvestada, aga need väikesed augud ummistusid kergesti,” rääkis Sillak. “Eks süsteem ole ka vana ja kuju torkijaid on palju, kannu on kohapeal palju kangutatud,” tõdes juhataja.

Probleeme varemgi

Remondi käigus vana süsteemi siiski välja ei vahetatud. “Natuke muutsime konstruktsiooni, suurendasime auke, et need ei ummistuks nii kergesti,” märkis Sillak. “Hiljem katsume tasapisi panna ka uued pumbad ja õiged veefiltrid.”

Tallinna päeval, 15. mail taas-avatud “Nõmme ema” purskkaevuga on probleeme olnud varemgi. Juba esimeste päevade jooksul varastati skulptuuri küljest kannu tila.

Skulptor Mare Mikofi loodud skulptuur-purskkaev püstitati 12. novembril 1998, viimastel aastatel purskkaev aga ei töötanud. Taasavamist toetasid erafirmad.