Igaüks armastab oma lapsi ja peab oma tervist oluliseks, ja pole imestada, kui nende nimel midagi ootamatut ja isetut tehakse. Seega poleks justkui midagi veidrat selles, kui inimesed netis imeravimiks kiidetud ainet tarvitavad. Aga: kuidas on võimalik, et kui mingi aine on ohtlikuks kuulutanud hulk riike, kui selle väljamõtleja varjab end õigusemõistmise eest kuskil Sajusaartel, kui kogu see info on igaühest vaid kliki kaugusel, siis kuidas ometi aine müüjad endale kliente leiavad? Mis moodi see võimalik on?
Loe lähemalt...

Fiasko. Riigiprokurör saatis kogemata Savisaare kaitsjatele kahtlustuse nõrgad kohad

Edgar Savisaar ütles eile Poska majas ajakirjanikega kohtudes: „Ma alles alustan seda võitlust.”

Kui mäletate, siis Tähesõdade saaga esimeses filmis on selline koht, kus mässajad uurivad peapaha Darth Vaderi uusima ja kangeima relva Surmatähe plaane, leiavadki sealt nõrga koha ja filmi lõpuks lasevad aparaadi õhku. Kust nad selle plaani said, võiks küsida terasem kinosõber? Ilmselt umbes samast kohast, kust Edgar Savisaart korruptsiooniasjas esindavad advokaadid said prokuratuuri kahtlustuse nõrki külgi kirjeldava memo. Küllap keegi kogemata saatis, just nagu Laura Vaik eelkirjeldatud dokumendi. Ei ole võimalik, karjatas kogu Eesti avalikkus.
Loe lähemalt...

Rahvasaadik Madison pääses tänu seadusemuudatusele kriminaalasjast

Jaak Madison

Kujutage ette – toimetusse tuleb info, et EKRE noor staar on Tallinki töötades tasapisi soomust teinud, müünud oksjoniportaalis laevast leitud telefoni. No kes sellist juttu usub, mis see telefon üldse maksab, kes nii teeks? Aga siis, ole lahke, selgub, et oligi nii, müüski! No okei, vangutab ajakirjanik pead. Siis tuleb jutt, et Madison ronis oma uksekaarti kasutades naiskolleegide kajutisse. No ei kõla tõenäoliselt, ei kõla. Aga jällegi, ole lahke... Või siis kord, kui ta korvpalli vaadates venekeelset laulu kuulis ja saalis pages. Ega see ju ei juhtunud päriselt? Tühjagi, täpselt nii oli!

Tapja, peksja, varas, petis, roolijoodik. Ligi kolmandik Pärnu IRL-i uusliikmeid on kriminaalkurjategijad

Värske IRL-i Pärnu piirkonna liige Aigar Plaum (keskel nokamütsiga) mõisteti koos Gek Tovstonogi ja Karel Tehuga 2004. aastal tapmise eest aastateks vangi. Otsuse ettelugemine tegi noormeestele nalja.

Noorte inimeste poliitiline aktiivsus on kiiduväärne, tähtsate hääletuste eel uute liikmete värbamine ja hääletama vedamine laiduväärne. Aga see, kui suur osa uuspoliitikuist osutub karistatuiks, see on juba, noh, see on ikka kõige ehtsam „ei ole võimalik“-tüüpi lugu.
Loe lähemalt...

Eestist pärit mees võttis omaks islami ja läks sõtta koos Süüria džihadistidega

Pühas linnas: nüüdseks džihadistidega liitunud Abdurrahman Sazanakov käis mõne aasta eest palverännakul Mekas, osalejad valis ükshaaval välja Eesti peaimaam.

Kas ISIS on päriselt olemas? Kas tõepoolest usub keegi tõsimeeli, et pärast surma ootab õiget meest nelikümmend neitsit, veel enam, kas keegi on valmis selle väite kontrollimiseks ise surma minema? Ajakirjanikud teavad kahjuks, et neile küsimustele tuleb vastata „jah“. Aga kes oskas oodata, et toimetusest paari kilomeetri kaugusel Lasnamäel, otse meie seas elas mees, mõtles samade asjade peale ja sõitiski Süüriasse?
Loe lähemalt...

Linnaosa nõudis Tammemäe juubeliks töötajatelt raha

Karin Tammemägi

Karin Tammemägi on tegus Põhja-Tallinna linnaosavanem, keda tunneme juba aastaid võimeka kombinaatorina. Aga tänavu suutis ta siiski ületada iseennastki, nõudes (küll ametniku vahendusel) oma sünnipäevaks linnaosavalitsuse töötajailt kingitust, „mis mahuks ümbrikusse“. Selle kõrval on lähedasele nõunikule väljaspool järjekorda munitsipaalkorteri hankimine juba täitsa ootuspärane tegevus. Kui mõelda, milline töökliima seal ametkonnas valitseda võib, hakkab pea ringi käima.

Korruptant Andrei Zarenkov töötab ikka Maardu kultuuri- ja infokeskuses

Pärast tööpäeva lõppu märkas Andrei Zarenkov maja ees ootavat ajakirjanikku ja fotograafi ega väljunud majast.

Mõni hetk on selline, et lihtsalt ei usu oma silmi. Näiteks – kirjutasime aasta alguses sellest, et ehkki Maardu rahvamaja juht Andrei Zarenkov võttis pistist ja jäi tööst ilma, on ta kuidagi salaja ikkagi tööle ennistatud. Meiega telefonis rääkida ta ei soovinud, seega sõitsime Maardusse kohale, et jutu peale saada. Seal aga selgus, et kõnealune isik on rahvamajas kohal küll, kuid ajakirjanduslikku ekipaaži märganuna ei tule lihtsalt majast välja, varjab end hoones, piilub aknalt… Pisut nagu piinlik või nii.
Loe lähemalt...

Eesti saab viie miljoni euro eest UEFA supermängu

Naiste rahvuskoondis mängis eile Lilleküla staadionil Inglismaaga võrdlemisi tühjade tribüünide ees. Kerkib küsimus: kas staadionit on vaid ühe supermängu jaoks mõtet laiendada?

Kujutame ette: meie peaministri juurde astub imetletud jalgpallijumalus, Michel Platini isiklikult. Psst, Taavi, can you talk for a moment? Peaminister Rõivas vaatab ringi, tõesti räägib Platini just temaga, saladuslik ilme näol. Tohoh! Kuule, Taavi, kas tahate Tallinnas teha ühe tõeliselt vinge vutimängu, millise jooksul pöörduks kogu maailma kaamerad sekundi murdosaks Eesti poole? No miks mitte! Ah viis miljonit eurot? No problem! Lubadused lendavad vasakule ja paremale, ühiskond podiseb, aga Taavi Rõivas ei kõigu: just viis miljonit eurot peab Lilleküla staadion saama otsustuskorras, just sinna on seda kõige rohkem vaja, just selleks üheks mänguks! Siis aga keerab maailm ennast pahupidi ja Michel Platini peab rahvusvahelisest jalkaliidust jalga laskma. No kes sellist asja oleks ette näinud?
Loe lähemalt...

DELFI VIDEO: Riigikogu liige autoliisingu hüvitamisest huvitunud ajakirjanikule: see on tatistamise teema, ma ei aita teid selles!

Kuidas on võimalik, et Mihhail Stalnuhhin liisib rahva raha eest omale tööasjade ajamiseks autot, aga sõidab sellega, kuhu parasjagu vaja, hoopis tema naine? Kuidas on võimalik, et Priit Toobal sõidab, rahva raha eest ostetud bensiinikulu vaadates, ühe tavalise kuuga 6000 kilomeetrit? Kuidas on võimalik, et riigikogu vanematekogu, kelle võimuses oleks selline hingesülitamine lõpetada, vaatab seda rahumeeli pealt ja noogutab kaasa – okei okei, täitsa hästi on! Kuidas?

On keegi näinud? Vabaerakond otsib oma maailmavaadet

Vabaerakonna juhil Andres Herkelil (esimeses reas paremalt teine) on kriitiline ülesanne: leida parteile maailmavaade toetajaid ja valijaid kaotamata.

Igaüks teab, misasi on erakond. Põhimõtteliselt on see rühm inimesi, keda ühendab ühine maailmanägemus, tahe seda nägemust ellu viia ja võimekus oma nägemust teistelegi tutvustada. Eks erakondi on igasuguseid, mõnel tuleb see paremini välja ja mõnel nõrgemalt, aga üldjoontes nii. Seega, erakonna jaoks on selgesti kõige vajalikum asi maailmavaade, olgu see esialgu kasvõi mõne üksiku entusiasti hullumeelne visioon. Aga ilma ikka ei saa.
Loe lähemalt...