Rakett Aastavahetus pakub ontlikele kodanikele kõverpilkusid pelgamata võimaluse kärtsu ja mürtsu teha, kilokaupa tina valada ja kuuskede otsa uusaastasoove riputada.

Kalendriaasta lõpp pakub võimaluse teha kokkuvõtteid, peletada kolistamise ja paugutamisega deemonlikke jõude ning soovi korral alustada “uut elu”. Rahvakalendri järgi on just vana-aastaõhtu olnud sajandeid oluline inimsaatuse ennustamiseks, olgu siis tina või kuuma küünlarasva jahedasse vette valades.

Mõistatused mõistatatud ja õnn valatud, leidub linna peal rohkesti võimalusi aastavahetusmelust osa saada. Harju tänaval on kella 10–19 avatud liuväli, Estonia kontserdisaalis annavad Eesti filharmoonia kammerkoor ja Tallinna kammerorkester kell 17 algava aastalõpukontserdi.

Esimesed restoranid avavad aastavahetuspidudeks uksed kell 19. Õhtujuht Margus Abel tõmbab peo käima Pärnamäel Jazzhouse’is, Vanaturul asuvas restoranis Clazz astuvad üles Under Your Skin ja sõutantsijad.

Kella 20-st hakatakse uut aastat ootama kõikjal linnas. Restorani Gloria saabuvad 1920–30-ndate Ameerika riietuses külastajad. Rahvusooperis Estonia alustab Erki Pehki taktikepi all avavalssi rahvusooperi sümfooniaorkester ning Mustpeade maja peolised ootavad Apelsini ja Trikivabriku tuleneelajaid.

Kell 21 või hiljemalt kell 23 lüüakse kõrtside, restoranide ja ööklubide uksed valla maskiballideks, karnevalideks, staariõhtuteks, diskotamiseks ja muidu meeletusteks.

Igamehetulevärgile lisandub südaöö paiku ametlik raketimöll Harju mäelt, Rotermanni keskuse juurest, Olümpia hotelli vastas asuvast parklast, Õismäe tiigi kõrvalt, Pinna tänavalt Kotka poe tagant ja Mustamäelt Männi pargist.