Pärnu Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi omanik ja direktor Neeme Ellermaa loovutas eile poole miljoni kroonise võlaga kooli kuuele Pärnu advokaadile, kes kohustusid kooli tööd jätkama. Kooli ostsid seal õppivate laste advokaatidest vanemad Margus Viira, Vahur Krinal, Heldur Ott, Ants Laretei, Meelis Pitk ja Raul Oberg. Kaasavaraks said uued omanikud 475 921 krooni võlga ja 200 588 krooni eest gümnaasiumi vara.

“Kool jätkab samas hoones, sama nime, samade õpetajate ja õpilastega,” kinnitas Margus Viira.

Viira sõnul on eraisikutest omanikud gümnaasiumi jaoks ajutine lahendus. “Edaspidi ei jää kooli omanikuks need kuus inimest, moodustatakse mittetulundusühing või äriühing,” ütles ta.

Sütevaka kooli lapsevanemad ootasid mitu kuud, mis saab pankrotistunud koolist. Uue kooli valiksime oma lastele viimases hädas, sest sellisel tasemel humanitaarharidust mujal Pärnus ei saa, kinnitasid mitmed vanemad.

“Tahan, et laps saaks edaspidi sellisel tasemel keeletunde, näiteks prantsuse keel tuleks mujal koolis pikaks ajaks prügikasti visata,” ütles ühe Sütevaka gümnaasiumi 6. klassi tüdruku ema.

Ta lisas, et teda teeb murelikuks teadmatus, milliseks kujuneb suurte võlgadega erakooli õppemaks. “Kardan, et seda ei jõua enam keegi kinni maksta,” ütles ema. Lapsevanema hinnangul ei ole eetiline kümme aastat remontimata koolis õppemaksu tõsta. “Hinna ja kvaliteedi suhe ei ole õige, kool näeb välja nagu peldik,” kinnitas ta.

Kooli uued omanikud ei osanud eile veel öelda, kas nad tõstavad 150-kroonist õppemaksu kuus ning kuidas nad suudavad tasuda võlad.

Sütevaka kooli endine ainuomanik Neeme Ellermaa kooli direktoriks ei jää. “Arvan, on välistatud ka, et ta sooviks jätkata õpetajana,” ütles Viira.

Eksdirektor Neeme Ellermaa pole koolis käinud juba üle kuu aja. Ta ei osalenud ka põhikooli lõpuaktusel.