Samuti on Tallinki omanikud taandunud rahvusliku lennufirma Estonian Air ostmisest. „Mingil hetkel oli meil huvi selle vastu,” ütles ta. „Kus suitsu, seal tuld. Tuld oli, suitsu oli ka.”

Hanschmidt lisas, et kui varem oli neil Estonian Airi ostmiseks kompleksne rahastamislahendus olemas, siis praegu seda enam ei ole. Ekspankur Hanschmidt lausus siiski, et suure laenukoorma all olevad Tallink ja Infortar saavad pankadega väga hästi läbi. „Tunnen panga siseelu, tean kuidas otsustamised seal käivad,” ütles ta.

Moodne majandus nõuab laenamist, märkis Hanschmidt. „Omakapitaliga ei tee midagi, naturaalmajanduse stiilis ikka ei saa,” leidis ta.

Uusi projekte on siiski ka. Hanschmidti kinnitusel on jätkuvalt kavas Tallinki kõikidesse sihtkohtadesse kunagi ka hotell rajada. „Eks me muidugi otsime võimalusi. Riiga nüüd tegime. Helsingis oli ka kõik välja valitud, aga liiga kalliks osutus lõpuks. Stockholmis ka teatakse, et oleme seal hotellist huvitatud ja oleme projekti kaasatud. Aga midagi otsustatud pole.”

Samuti vaatab Tallink edasi Riia hotelliturul, kus hiljuti avati esimene majutuskoht. „Kui see meil hästi käima läheb, siis teeme ka sinna järgmisena näiteks spaa- ja konverentsihotelli. Nagu Tallinnaski tegime,” ütles Hanschmidt.