Kalev Meedia sulges neljapäeval kõik oma üheksa ajakirja, Eesti suuruselt teine ajakirjade kirjastus Presshouse paneb kinni venekeelse tehnikaajakirja Tehnika Dlja Vseh. „Heitlikus keskkonnas otsustas Presshouse keskenduda eestikeelsele meediaturule, novembris müüsime sel põhjusel ka nädalakirja Bravo!,” selgitas sulgemisotsuse tagamaid Presshouse’i tegevdirektor Janis Kaal.

Ka meesteajakirja FHM-i ja naisteajakirju Lilitit ja Joyd kirjastav Lilit Z OÜ tõmbab tegevust reklaamide vähenemise tõttu koomale: Lilit hakkab kevadest ilmuma mitte igal kuul, vaid üle ühe kuu. „Tühjadel kuudel, kus reklaamiraha ei ole, pole ka mõtet ajakirja välja anda,” ütles kirjastuse tegevjuht Jaanika Käärst. Tema sõnul hakkab Lilit turusituatsiooni paranedes taas igal kuul ilmuma. Kirjastuse juht selgitas, et ajakirja sulgemine ning aasta-paari pärast uuesti turuletoomine on kallim kui raskel ajal üle ühe kuu väljaandmine.

Harvemini hakkab sel aastal ilmuma ka koduloomateemaline ajakiri Lemmik. Ajakirja peatoimetaja Kaia Päikese sõnul hakkab Lemmik nüüdsest ilmuma üle ühe kuu.

„Arvan, et uue ajakirjaga ei söanda keegi praegu turule tulla just nimelt reklaamiraha väiksuse tõttu,” ütles Käärst. Samal ajal ei pea ajakirjade kirjastuse Forma Media juht Kaja Saar uute ajakirjade turuletulekut võimatuks. „Majanduslangus on odav võimalus turule sisenemiseks või laienemiseks,” sõnas Saar.

Seda võimalust kavatsebki Presshouse ära kasutada. „Me kavandame sel aastal vähemalt üht olulist lansseeringut, ja seda hiljemalt märtsis,” ütles Kaal ega soostunud rohkem täpsustama.