"Kohus on pidanud olulisemaks eraettevõtja ärihuvi, mitte avalikku huvi," ütles Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli.

"Linn toetab Tallinna halduskohtu määruse edasikaebamist, sest ülekaalukas avalik huvi nõuab, et haldusakti ei peatataks. Tunneme muret, et kohtu määrus võib anda ühiskonnale, sealhulgas kaupmeestele ebaõige signaali, et alaealistele alkoholi müümine on pisirikkumine, millele ei järgne sisulisi tagajärgi ja sellega me nõustuda ei saa. Sellegipoolest usume, et varsti algava kohtuvaidluse käigus on kohtul võimalik kõik linna olulised argumendid ära kuulata ja kohus teeb õige otsuse," lisas Mutli.

Tallinna halduskohus rahuldas täna AS Prisma Peremarketi esialgse õiguskaitse kohaldamise taotluse ja peatas Kristiine linnaosavalitsuse korralduse kehtivuse ning kohustas linnaosa valitsust taastama majandustegevuse registris märked Kristiine Prisma alkohoolsete jookide jaemüügi õiguse kohta.

"Loodan, et kohus ei olnud määruse tegemisel mõjutatud justiitsminister Rein Langi väljaütlemistest meedias, kus minister, kelle haldusalas on ka kohtud, on asunud seisma alkoholikaupmeeste huvide eest," lisas Mutli.