“Eesti on tänu oma sisemisele tugevusele ja järjekindlusele kriisist tugevana välja tulemas. Rahvas on hoidnud kokku ja mõistnud valitsuse tehtud raskete otsuste vajalikkust,” ütles Ansip erakonna pressiteates.

Peaministri sõnul on Reformierakond kiirelt reageerinud ülemaailmsele majanduskriisile, kuid ei ole seda teinud eakate ja laste arvelt. „Meil on hea meel, et konservatiivse eelarvepoliitika kõrval oleme kaitsnud liberaalset majanduspoliitikat, tõstnud pensione ja hoidnud vanemahüvitise süsteemi. Samuti suurendasime märkimisväärselt investeeringuid haridusse ja teadus-arendustegevusse,“ märkis Ansip.

„Eesti seis on EL-i riikidest üks parimaid. Hoolimata ülemaailmsest majanduskriisist oleme suutnud säilitada võimekuse täita eurokriteeriumid, mis tähendab, et oleme ainuke riik, kes suudab aastal 2011 eurole üle minna,“ lausus peaminister.

Peaminister lisas, et kriisi tõttu võivad küll paljud arvata, et mitmed erakonna senised põhimõtted on läbi kukkunud, kuid tegelikult on lood vastupidi. "Tänu senistele põhimõtetele on Eesti kriisiga paremini hakkama saanud kui paljud teised riigid," sõnas ta.

„Aga mõistagi pole kriisi lõpust mõtet rääkida enne, kui tööpuudus on langema hakanud. Kas valitsusel on üleüldine plaan tööpuuduse vastu? Jah, muidugi on. Ja päris töötav plaan, mitte neoonvestides naljaplaan,“ ütles Ansip.

Parimaks ravimiks tööpuuduse vastu nimetas peaminister päris töökohti, mis tulevad vaid investeeringutest.