"Putin kasutab seda järjekordselt ärevuse tekitamiseks Venemaal, et tekiks hirm uue Külma sõja ees ja nii edasi. Ma ei võtaks seda tõsiselt," vahendas Aktuaalne kaamera Appelbaumi sõnu.

Applebaumi abikaasa Radoslaw Sikorski oli kuni käesoleva aasta veebruarini Poola kaitseminister peaministri Jaroslaw Kazcynski valitsuses. Poola avalik arvamus on raketikilbile vastu. Appelbaumi sõnul oleks USA administratsioon võinud raketikilpi paremini tutvustada, kirjutab ETV24.

"Nagu näha, otsustati see Pentagonis. Alles hiljem räägiti välisministeeriumiga, et see programmi ida-eurooplastele selgitaks," kõneles Appelbaum.

Ida-Euroopa tahab, et nendega eelnevalt konsulteeritaks, nagu ka teised riigid, et mis plaanid ameeriklastel on nende territooriumil.

Kui prantsusmaa uus president Nicolas Sarkozy teatas möödunud nädalal, et ta on poolenisti ida-eurooplane, siis Ameerika presidendikampaanias on meie maailmaosa praktiliselt unustatud, märkis Applebaum.

"Ükski kandidaat ei ole teinud avaldust Ida-Euroopa või Venemaa kohta. Liiga vara on veel öelda, kes kandidaatidest sellele maailma osale kõige parem oleks," tõdes ta.