Nii rääkis Arctic Sea endine teine mehaanik Dmitri Kuznetsov väga üksikasjalikult väidetavate piraatide kallaletungist laevale Läänemerel ööl vastu 24. juulit eelmisel aasta. Vahis olnud Kuznetsov seoti kinni, teda ähvardati relvadega ning kästi telefoni teel kinnitada laevaomanikule, et kõik on hästi. Kuznetsovi väitel väitsid ründajad, et nad on politseist ning nende info järgi veab laev narkootikume.

Prokuröri süüdistuse järgi palkas praegu kohtu all olevad kuus meest Läti kodanik Dmitri Savins, kes on juba kokkuleppemenetlusega seitsmeks aastaks vangi mõistetud. Savins olevat igale mehele lubanud Arctic Sea hõivamise eest 10 000 eurot.

Hõivamise järel võttis Savins süüdistuse järgi ühendust laeva kindlustusfirmaga, kellelt nõudis 1,5 miljonit dollarit, ähvardades maksmata jätmise korral meeskonna maha lasta ning laeva uputada. Arctic Sead otsiti Atlandil peaaegu kolm nädalat, enne kui Vene sõjalaev mehed kinni võttis.

Ksenija Solovjova sõnul jätkub protsess jaanuaris ning otsuseni on planeeritud jõuda veebruari keskpaigaks. Jaanuaris peaks kohus tunnistajana üle kuulama ka piraatide väidetava juhi Dmitri Savinsi.