Oliver Kruuda kontrollitavatel ettevõtetel oli eilse seisuga maksuvõlgu enam kui kümne miljoni krooni eest, millele lisanduvad võlad erafirmade ees.

Kalevi kinnisvaraharu Kalev Real Estate Company nime avaldas oma eilses võlgnike  nimekirjas Julianus Inkasso – Rae valla vee-ettevõte Elveso nõuab veevarustuse ja kanalisatsiooniteenuse eest üle 117 000 krooni.

Elveso juhataja Toomas Heinaru lausus, et Kaleviga on pikaajalised probleemid. Kalev Chocolate Factory klaaris oma enam kui poolemiljonilise võla siiski ära, ent kinnisvaraharu osas jäi la­hendus tulemata. “Pöördusime inkassosse, mis selliste võlgnike puhul on meie jaoks tavapärane tegevus,” ütles Heinaru.

Üle kolme miljoni krooni on Kalev REC võlgu riigile, suurema osa sellest moodustab käibemaks. Ajatamise taotlust me­netleva maksu- ja tolliameti andmetel näitab võlg kasvutendentsi.

Kalev REC juhatuse esimees Peeter Lillestik ei soovinud telefonis küsimustele vastata. Pressiesindaja vahendusel teatas Lillestik , et võlad on tekkinud erakordsete grupisiseste tehingute tulemusel ning igapäevase ma­jan­dustegevusega seotud ei ole.

Kruuda meediaimpeerium Kalev Meedia võlgneb eilse seisuga maksuametile üle 1,7 miljoni krooni, põhiosa moodustab tasumata sotsiaalmaks.

Piimatööstus samuti hädas

“Mõttetu küsimus,” ägestus Kalev Meedia juht Alar Pink pä­rimise peale, kas ja kui, siis millal, ka­vat­seb firma võlad klaarida. “Meie tegeleme oma äridega ja lahendame oma asjad ise. Ma arvan, et ma ei pea teie küsimustele vastama.”

Paremini ei käi Kruuda käsi ka piimatööstuses, sest AS-i Tere sotsiaalmaksu võlg ületab viie miljoni krooni piiri. Mõnesajatuhandene võlgnevus on ka Tere enda alla võtval Kalev Paide Tootmisel.

Samuti võlgneb börsil olev holdingfirma AS Kalev riigile ligikaudu 600 000 krooni. Kommivabrikul riigi ees võlgnevusi ei ole.