Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Jüri Kasesalu sõnul tekkis Utikovil tüli kohaliku kondiitriärimehega, kellega Utikov läks koos isaga kohtuma.

Vene õigeusu jõulude puhul toimunud kohtumisel soovis Utikov ärimehelt kingituseks torte, mida rahalistesse raskustesse sattunud kannatanu aga ei toonud. Kui Utikov kuulis, et ta torte ei saa, lõi ta ärimeest noaga kõhtu.

Edasise suhtes lähevad asjaosaliste ütlused lahku. Kannatanu väitel kuulis ta haavatuna pikali vajudes, kuidas tema ümber algas sagimine ja kõlasid püstolilasud.

Samasse kõrvale vajus põlvili kuulitabamuse kõhtu saanud Utikov, keda tundmatu tulistaja üritas seejärel tappa lasuga pähe. Relv tõrkus ja väljapressija jäi ellu. Üliraske haava saanud kannatanu väitel ajas ta end veidi hiljem ise püsti ja sõitis autoga haiglasse. Saatuse irooniana sai tema palatikaaslaseks samuti üliraskelt haavatud Utikov.

Prokurör Kasesalu sõnul üritas Utikov väita, et esmalt tulistati teda kõhtu, misjärel ta kannatanut noaga lõi. Kuid ekspertiis näitas, et kannatanu riietel polnud jälgi püssirohust, mis-tõttu ta ei saanud tulistaja olla.

Meest ootab samas ees uus kohtutee, sest keskkriminaalpolitsei on lõpetamas kriminaalasja, kus Utikovi kahtlustatakse kaks kuud tagasi tehtud väljapressimises.

Prokurör Kasesalu sõnul selgus, et Utikov pressis koos kaaslasega ühelt nendega konflikti läinud eraisikult piinamise teel raha välja. “Põhjus oli otsitud ja ohvri jaoks oli küsitud summa suur,” ütles Kasesalu.