Peaksin võtma rolleri ja sõitma sellega Tallinna ARK-i, mis võtab vähemalt kaks tundi. ARK-is läheb arvestuslikult tund aega, sest ilmselt tuleb ka oodata. Siis jälle kaks tundi tagasi,” arvutas mopeediomanik Tõnu Rabi väikesõiduki registreerimiseks kuluvat absurdset aega.

Nüüd tegi maanteeamet väikese möönduse ja toob mopeedide registreerimiseelse ülevaatuse klientidele lähemale, külastades graafiku alusel maakondade suuremaid keskusi. Näiteks Harjumaal käiakse Vasalemmas, Kehras, Kosel ja Paldiskis. Täpse graafiku leiab maanteeameti kodulehelt.

Mopeedid tuleb registreerida enne tänavuse aasta 1. juulit. Rolleri tohivad ülevaatuseks esitada ka alaealised, kuid registreerimisavalduse saab esitada üksnes täiskasvanu.

Mopeedi ettenäitamisel peab see olema komplektne ja sõidukõlblik, registreerimisel peavad kaasas olema ka mopeedi dokumendid ja riigilõivu tasumise tõend. Sõidukid, millel pole ostudokumente, registreeritakse omaniku kirjaliku kinnituse alusel, kuid siis on vaja lisaks esitada seletuskiri.

Mopeedi registreerimise riigilõiv on 9,58 eurot pluss registreerimismärkide lõiv 6,39 eurot ehk kokku ligi 16 eurot.