Arte gümnaasiumi legendaarne direktor Elle-Mari Linsmann lahkub 4. augustil omal soovil ametist, linnavalitsus rahuldas palve oma sellenädalasel istungil.

Linsmann on Mustamäel Arte gümnaasiumis töötanud 27 aastat, sellest 22 aastat direktorina. Eile lõpuaktusel oma viimase direktorikõne pidanud Linsmann ütles, et tahab ametist lahkuda siis, kui asjad on korras ja kõik toimib, nautida vaba inimese elu vabal maal ja mitte muretseda asjade pärast, mis ei olene temast.

“Seda on minu käest nii palju küsitud, ei usuta, et inimene lahkub ametist ennetähtaegselt omal soovil,” ütles Linsmann.

“Olen õnnelik, niisugune jäärapäine nagu ma olen, et olen nüüd loonud ka selle pretsedendi.”

Linsmann ütles, et on “liiga kaua vedanud seda neljakorruselist maja endaga kaasas” ja tahab esimese asjana tõesti teha seda, et paneb ukse sõna otses ja ülekantud täheduses enda järel kinni. Ta soovib nautida puhkust, sõita Palmse kanti suvekoju ja istutada püsikuid.

Ametist lahkuv Linsmann pälvis tänavu pikaajalise kohusetundliku töötamise eest Arte gümnaasiumi direktorina Tallinna linna autasu, raemedali, mis on tunnustus uuendustega kaasaminemise, koolimaja esteetilise kujundamise ja hea majandustegevuse eest. Kooli uueks juhiks saab senine direktori asetäitja Sirje Ebral.