Koort rääkis ETV hommikusaates "Terevisioon", et enam-vähem samaaegselt aprillisündmustega Eestis toimusid mitmes Euroopa riigis mastaabilt suuremad tänavarahutused. Tema sõnul lähtus Eesti politsei põhjamaisest taktikast mitte sekkuda enne, kui rahvamass kontrolli alt väljub, vahendab ETV24.

"Ma olen täiesti kindel, et kui politsei oleks sekkunud enne, siis oleks seda ühiskonnal olnud palju raskem alla neelata," kinnitas Koort. "Mis puudutab politsei järgnemist Pärnu maanteele, siis kindlasti on igal sellisel sündmusel tähtis, et politsei ei killustaks oma jõude. Kui me vaatame järgnevaid öid, siis tegelikult politsei muutis väga oluliselt oma taktikat: see tähendab, et ei keskendutud ainult ühele piirkonnale, vaid ikkagi järgneti linna."

Koort ütles, et politsei möödalaskmised aprillirahutuste ajal ei olnud kindlasti tahtlikud.

"Tegelikult ka ühiskond ei oodanud sellise mastaabiga tänavarahutusi," nentis Koort. "Ühiskonnale oli see väga suur šokk."

"Ma olen absoluutselt veendunud, et tänasel päeval saaks politsei ja teised õiguskaitseorganid märksa paremini selle ülesandega hakkama," rääkis asekantsler.

Koort rääkis, et politseis kavandatakse organisatsioonilisi muudatusi ehk märulipolitsei täiendavate jõudude loomist ja seadusemuudatusi - nn pronkspaketti, mis sel nädalal jõudis tagasi kooskõlastusringist justiitsministeeriumist ning mille siseministeeriumil plaanib lähiajal valitsusele edastada.