Kevadel avatud internetikeskkonnaga on praeguseks liitunud seitse Tallinna, Tartu, Rakvere ja Haapsalu autokooli ning veel kolme kooliga on sõlmitud eelleping. Igal kuul kasutab e-õpet umbes 30 uut õpilast.

Kui harilikult kaasneb liikluskooli kohustusliku programmi läbimisega hulk teooriatunde, siis Teooria.ee soovib õpilaste mugavaks teenindamiseks pakkuda autokoolidele võimalust koolitada huvilisi veebi kaudu. Oma juhendajaga kohtub õpilane avaloengus,  konsultatsioonitunnis ja autokooli teooriaeksamil. E-kooli kursused on võrreldes klassiloengutega õpilasele soodsamad, sõltuvalt autokoolist 15–25 protsenti.

Eksamiteks valmistudes saavad keskkonda kasutada ka need, kes autokoolis juba klassitundides käivad – vastavalt õpilaste vajadusele pakutakse eri pakette.

Teooria.ee tegevjuhi Mihkel Vaasa sõnul on e-õppe eeliseks paindlikkus. Loenguid saab vaadata ning teste harjutada millal ja kus tahes. „Üheks plussiks tavaõppe ees on ka mitmekülgsed testid, kus saab harjutada, õppida oma vigadest ning sooritada neid aja peale nagu riiklikul eksamil,” selgitas Vaasa.

3D-ristmikud

Teooria.ee-s on kaetud kogu B-kategooriale (sügisest ka A-le ja C-le) kohustuslik õppematerjal interaktiivsete videoloengute vormis ja ka ligi paarkümmend 3D-liiklussituatsiooni Tallinna keerukamatest ristmikest. Järgmiseks valmivad 3D-lahendused Tartu ristmikest. Keskkonnas pakutav materjal on välja töötatud koos Tallinna tehnikakõrgkooliga.

Ajujahi mullusel ideevõistlusel tuule tiibadesse saanud ettevõte käivitati EAS-i starditoetuse ja innovatsiooniosaku abiga. Teooria.ee soovib jõuda kasumisse järgmisel aastal. Meeskonnas töötab praegu viis inimest.

E-õppel esimesed loaomanikud

•• Kolmapäeval ARK-is eksami sooritanud vastne juhilubade omanik Renee Luhalep on üks esimesi Teooria.ee õpikeskkonna edukaid lõpetajaid.

•• „Otsisin internetist sobivat autokooli ja nii ma sinna Teooria.ee lehele sattusingi. Mulle selline õppimismeetod sobis, kuna vaba aega on vähe,” põhjendas ta oma valikut. Sõidutundide ja eksami sooritamiseks valis ta Odiumi autokooli.

•• Renee kiidab keskkonna lihtsust ja mitmekülgsust. Kõik teemad on eraldi esile toodud ning varustatud testide ja videoloengutega. Eriti tõstis ta esile 3D-lahendusi keerukamatest ristmikest. Keskkonna arendajatel soovitas ta aga täiendada proovitestide küsimusi.