Elektroonilise side seaduse, infoühiskonna teenuse seaduse, karistusseadustiku, kriminaalmenetluse seadustiku ja väärteomenetluse seadustiku muutmise seaduse eelnõu sai 50 poolt- ja 20 vastuhäält, kuid vaja olnuks 51 poolthäält.

Täna algatasid Reformierakonna, Keskerakonna ja Eestimaa rahvaliidu fraktsioonid eelnõu uuesti ning juhul kui see vastab normitehnilistele eeskirjadele, võetakse ta riigikogu juhatuse otsusega taas menetlusse.

Riigikogu liikme Mihhail Lotmani sõnul oleks sellise seaduse vastuvõtmine mitte üksi ohtlik isikuvabadusi piirav instrument, vaid ka vale märk Eesti arengusuunast. „Üheski Euroopa Liidu liikmesriigis ei ole analoogilist piirangut kehtestatud, samas näeme, et Venemaal on nii mõnigi opositsiooniline internetiportaal suletud, lähtudes Langile analoogilisest mõtteviisist,” rääkis Lotman.

Ka Noored konservatiivid on avaldanud „Delfi eelnõu” vastu kaks korda protesti, istudes selle esimesel lugemisel riigikogu saalis kinniplaasterdatud suuga ning teisel lugemisel parlamendi rõdul Langi maskidega.

Riigikogu juhatuse koosolek, kus eelnõu menetlemise otsus tehakse, leiab aset täna pärastlõunal.