Vseviov rääkis Päevaleht Online´ile esialgseid hääletustulemusi kommenteerides, et imeks ei saa panna mitte Keskerakonna suurt edumaad, vaid pigem Reformierakonna häältearvu.

„Võiks arvata, et pettumus selles parteis on suurem,“ avaldas Vseviov arvamust, et inimesed ei pruugi majanduslanguse ja suure tööpuuduse taustal võimul olevat erakonda usaldada.

„On meeldiv, et inimesed on võimelised eristama kohalikku võimu riigitasandist,“ lisas ta.

IRL-i ja Reformierakonna küllaltki ühetasane edu oli Vseviovi hinnangul prognoositav, kuid huviga ootab ta sotside reitingut.

Keskerakonna mäekõrguse võit oli Vseviovi arvates ette teada ning selle taga on mitmed edukad sammud ja läbimõeldud valimiskampaania. „Kuidagi ei saa eitada, et Tallinnas on toimunud palju positiivset,“ rääkis ta ning lisas, et paratamatult on üks oluline tegelane nendel valimistel ka pronkssõdur.

„Võime vaadata, milline venelaste protsent toetas varem Reformierakonda ja kuhu nad on nüüd kadunud,“ selgitas professor, et alati pole tegemist Keskerakonna saavutustega, kuivõrd Reformierakonna apsudega valijate silmis.

Keskerakonnal on majanduslikust olukorrast tingitud rasked otsused õnnestunud praegu Vseviovi arvates riputada samuti osavasti riigi kaela.

Ülisuurt hääletusprotsenti kommenteerides ütles Vseviov, et kõrge osalus oli suhteliselt tõenäoline, kuna inimesed hakkavad tegutsema siis, kui hinges on ärevus, mis praeguses üldises majandussituatsioonis on suhteliselt loomulik.