Pirosmani trahteri ja kohviku omanik Draivia Grupp rekonstrueerib Balti jaama ääres administratiivhoone, et rajada sellesse esinduslik gruusia restoran.

OÜ Draivia Grupp juhatuse liikme Rati Samkharadze soov ehitada Rannamäe tee 3 asuv kahekorruseline administratiivhoone ümber restoraniks jõudis linnavalitsuse istungile, et muuta maa senist sihtotstarvet – sotsiaalmaa ärimaaks. Linnavõim andis taotlusele rohelise tee ja linnaplaneerimisametile loa väljastada projekteerimistingimused, tehes rutiinse lisanduse: mängupõrgu keelatud.

Samkharadze sõnul on kavas hoone rekonstrueerimist alustada kohe pärast notariaalseid tehinguid. “Tahame jõulude paiku või uue aasta alguses avada esindusliku gruusia restorani.”

Osaühingu Casa Projekt skeemi järgi tulevad liiklusega autobussiparkla kõrval asuva, praegu OÜ-le Tearo kuuluva hoone alumisele korrusele fuajee, kolm söögisaali ja köök, teisele korrusele üks söögisaal ja personaliruum. Maja välisilme ei muutu, klientidele tuleb õuele kümme parkimiskohta.

Alal puudub seni detailplaneering, linna üldplaneeringu järgi on tegemist raudtee- ja lennuväljaehitiste ning suuremate parklate piirkonnaga. 2002. aastast pärit Skoone bastioni ja Balti jaama vahelise ala arhitektuuriajalooliste eritingimuste järgi tuleb Rannamäe tee 3 ja 3a säilitada ning neile juurde- ja pealeehitus on keelatud.

1938. aastal ehitatud hoonele uue otstarbe leidmine oli päevakorras ka mullu, mil OÜ Tearo tegi linnaplaneerimisametile samuti taotluse katastriüksuse sihtostarbe muutmiseks, et kasutada maja hostelina – küsimus ei jõudnud linnavalitsuse istungile.

Kinnisvaraportaali city24.ee järgi on juugendstiilis hoone 10,5–12,3 miljoni krooni eest endiselt müügis.

Kuulutused juhivad tähelepanu, et tegemist on kaunite vaadetega vanalinna lähedal ning tegu pole mälestisega.