Seekordne WHO Euroopa regiooni kontori korraldatava kuuenda Baltic Policy dialogue'i kohtumise peateema on majanduskriisi mõju tervisesektorile ning elanikkonna tervisele. Majanduslangusel on pikaajaline mõju inimeste tervisele, kuna töötus suureneb ning leibkondade sissetulekud vähenevad. See avaldab omakorda mõju tervisesüsteemide rahastamisele, teatas sotsiaalministeerium.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on oluline pidada nõu Balti kolleegidega ning saada ülevaade naaberriikides toimuvatest arengutest. „Läti ja Leedu on tegemas tervishoius ümberkorraldusi, mis Eestis viidi läbi kümme aastat tagasi. Need on keerulised, aga hädavajalikud reformid, mida lõunanaabrid täna teevad. Nii Läti kui Leedu inimesed tunnustavad Eesti tänast paremat olukorda, rõhutades just aastaid tagasi tehtud õigeid otsuseid tervishoiu korraldamisel,” ütles minister.

„Üks oluline teema meie kohtumisel oli ka valmisolek gripiviiruse A/H1N1 leviku tõkestamiseks. Kõik kolm riiki tegutsevad strateegiliste plaanide kohaselt ning peavad läbirääkimisi vaktsiini kiireks saamiseks. Samuti toetasid Läti ja Leedu kolleegid Eesti poolt Euroopa Komisjonile saadetud kirja, milles palusime Euroopa Komisjonil tegeleda kiiresti vajadusega tagada inimestele gripivaktsiini kättesaadavus ka apteekides,” lisas minister.