“Jäime seisukohale, et Vanalinnastuudio ühendamine Draamateatriga ei tule kõne alla ka järgmisel hooajal, 2002. aasta sügisel,” sõnas teatrite ühendamise vaagimiseks asutatud kultuuriministeeriumi töörühma sekretär Reet Weidebaum. “Seega võib öelda, et teatrite ühendamine on teadmata ajaks külmutatud.”

Weidebaumi kinnitusel tingis kultuuriministrile saadetava soovituse teatreid mitte ühendada Vanalinnastuudio suur vastuseis ühinemisele. Seetõttu soovis töörühm anda Vanalinnastuudiole veel lisaaega enda näitamiseks ja oma vajalikkuse tõestamiseks.

“Seda enam, et Vanalinnastuudio sai just uue maja ja ka teatri uus juhtkond on saanud vaid aasta ametis olla,” lisas Weidebaum. Samas märkis ta, et teatrite liitmise ideed ei ole lõplikult kõrvale heidetud.

Töörühma esimees, kultuuriministeeriumi kantsler Margus Allikmaa ütles, et kahe teatri ühendamise kasuks rääkis võimalus raha kokku hoida. Tema sõnul on Vanalinnastuudio kaotanud oma identiteedi.

“Kui Eino Baskini teatril oli kindel sihtgrupp, siis praegu on Vanalinnastuudio sihtgruppi raske määratleda,” lausus ta.

Vanalinnastuudio looja Eino Baskin sõnas, et tervitab töörühma otsust, kuna tal olnuks kahju näha 20 aastat tagasi enda loodud teatri hääbumist. “Positiivne otsus, sest kõige tähtsam on, et Vanalinnastuudio ei kaoks orbiidilt,” ütles ta. “Eesti teatrimaastikule on parem, kui siin on palju erinevate nägudega teatreid.”