Otsingutest loobunud Christina pani seepeale samasse foorumisse üles teate, et kutsub mõned lapsed sotsiaalse suhtluse arendamise eesmärgil enda koju Caroline’iga (3) maalima.

IDEEST HAARAS HETKEGA 70 EMA. “Vastuseid ei tulnud aga mitte kuus, vaid 70. Kõiki enda juurde kutsuda polnud ju võimalik. Nii hakkasin järgmisel päeval teist kohta otsima,” rääkis Christina.

Kuna asjast huvitatud emmesid oli igast linnaosast, lisaks veel Arukülast, Lagedilt ja Jänedalt, siis lootis Christina koha leida kesklinna. “Kõik vabaajakeskused annavad ruume üürile, mulle tuli meelde Kodulinna Maja.

Tiina Mägi oli väga julge – ühel päeval rääkisime, ja juba nädala pärast läks töö lahti,” on Pedagoogikaülikooli kunstiõpetaja haridusega loovustoa kokkukutsuja õnnelik.

Esimesed albumid ja värvid ostis loovustoa asutaja ise.

Loovustoas koguneb regulaarselt umbes 30 kuue kuu kuni kolme aasta vanust last, kaasas emmed, issid, vanaemad ja mõnikord lapsehoidjad. Lisaks eestlastele käib kohal venelasi, näiteks hiljuti Peterburist Tallinna kolinud vene perekond ning koos vanaemaga üks väike tüdruk, kelle rahvust Christina isegi ei tea.

TALLINNA PÕNNIL VÄHE TEGUTSEMISKOHTI. Kuna suur maalritöö määrib reeglina ära kõik riided sokkidest särgini, on vahetusriided maalima tulles kohustuslikud. Et lastel oleks pärast tundi mõnus käsi pesta, on kraanikausi äärel ootamas šampoon. Kolmes viimases tunnis on mõni laps pintsliga juba ka üle pea tõmmanud.

Jaanuaris pani loovustuba Kodulinna Maja tornsaali üles oma esimese näituse – 30 maali, mille valisid välja lapsevanemad.

“Suhtumine on selline, et mida üks kuuekuune ikka oskab. Aga ta teeb, ja võimsalt teeb! Kui laps käib beebikoolis laulmist õppimas ja esineb, siis millegipärast keegi ei imesta,” pidas Christina näitust igati normaalseks.

Christina arvates võiks Tallinnas väikestele põnnidele olla rohkem kohti. Möödunud nädalal korraldas loovustoa seltskond probleemi arutamiseks ümarlaua.

“Euroopa Liidu maades on beebikoolitus peamiselt erakätes, meie emmed leidsid, et riik peaks tegevust toetama. Praegu pole väikese lapsega eriti kuhugi minna, sest kaua sa käid muuseumis, loomaaias ja kaubanduskeskuse mängunurgas,” osutas Chiristina.

Vaata ka