Lugu sai alguse juhuslikult samasse kooli remonditöödele appi läinud Läti sõduritest. Kui direktor Izet Besirevie nende varrukal Läti lippu märkas, uuris ta kohe Eesti kohta, ise seejuures teadmata, et ka eestlased sealsamas läheduses Camp Eagle Base's peatuvad.

1997. aastal saatis Eesti Bosniale ühe arvutiklassi komplekti (14 arvutit) ning loosi tahtel sai just see põhikool masinate omanikuks. Tänu nendele arvutitele on kool esinenud edukalt erinevatel olümpiaadidel ning aastatel 1997-2006 on arvutialast algõpet saanud üle 2100 õpilase.

„Imestasime, et need vanad (Pentium I) arvutid ikka veel töötavad ja on üsna hästi hoitud. Rääkisime ka paar sõna lastega - enamusel on ka kodus arvutid koos netiühendusega,” rääkis kooli külastanud leitnant Riivo Piirson. Direktor soovis kindlasti ka isiklikult Eesti riiki tänada ning talle jäeti haridus-ja teadusministeeriumi kontaktid tänusõnade saatmiseks.

„Kirjutasime siis sellest käigust väikese loo ka ajakirjale „Eufor forum”,” rääkis Piirson. Artiklis nimetasid eestlased neile avaldatud tänu unustamatuks ning kiitsid direktorit Izet Besirevie’t meeldiva üllatuse eest. Mõlemad pooled avaldasid lootust, et see ei jää väikese kooli ja Eesti riigi viimaseks kokkupuuteks.